Oud-wethouder Jan Lagendijk hoopt op expositie van stereo-foto's om Dordrecht anders te leren kennen

25 december 2017
Oud-wethouder Jan Lagendijk hoopt op expositie van stereo-foto's om Dordrecht anders te leren kennen

DORDRECHT - Oud-wethouder Jan Lagendijk hoopt op meer aandacht in Dordrecht voor zogeheten stereo-foto's.  

In de negentiende eeuw werd deze techniek kort na de fotografie uitgevonden waardoor foto's meer diepte kregen.

Lagendijk is een verzamelaar van deze foto's, zo ontdekte journalist Gert van Engelen. In Dordrecht zouden Lagendijk en het archief de meeste foto's van de stereo techniek in de verzameling hebben. In het blad van de vereniging Oud Dordrecht vertelt Jan aan Gert van Engelen dat het mooi zou zijn als er een expositie aan de speciale foto's wordt besteed. Hij wil dat de foto's uit het archief komen, want: ,,Je zou er meer me kunnen doen". 

Hij noemt als voorbeeld  voor een tentoonstelling Utrecht waar ook foto' s uit zijn collectie te zien waren om het historisch leven in 3D te laten zien. 

Lagendijk spreekt de verwachting uit dat er in Dordrecfht een avond komt met mensen die de speciale stereofoto's verzamelen en die foto's van Dordrecht bezitten. Dat is voor hem een eerste stap, maar deze beweging kan tot meer leiden: Hij hoopt dat er eens een sprekend beeld van het Dordrecht van toen te zien zal zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.