Gemeentehuis is betere naam in de toekomst dan handhaven naam Stadskantoor

27 december 2017
Gemeentehuis is betere naam in de toekomst dan handhaven naam Stadskantoor

DORDRECHT -  Van Stadskantoor nar gemeentehuis. Weekkrant de STEM van Dordt wil daarover een discussie losmaken.

Op pagina 19 in de laatste editie van 2017 is de stelling:

,,Het Stadskantoor van Dordrecht verdient een andere naam.  Gemeentehuis past meer bij de geschiedenis en doet recht aan het verleden en laat zien dat herinneringen van mensen belangrijk zijn. Immers: de stad Dordrecht had maar een klein deel van het eiland in handen binnen de historische stadsgrenzen tot ver in de negentiende eeuw. Zelfs het spoorstation, dat in 1872 in gebruik werd genomen, werd neergezet op grond van de toen zelfstandige gemeente Dubbeldam".


De stelling wordt gelanceerd in de Stem van Dordt door journalist Hans Berrevoets. Hij vindt het ook actueel om over een andere naam na te denken, want binnen de gemeente wordt nagedacht over een andere plek aan de Spuiboulevard voor het huis van de gemeente Dordrecht.

De stad Leeuwarden, waar een geboren Dordtenaar burgemeester is (Ferd Crone) veranderde onlangs de naam van Stadskantoor in gemeentehuis om de geschiedenis recht te doen.


Meer bij de weekkkrant Stem van Dordt

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.