Burgemeester Wouter Kolff over Dordtenaren: ,,Er wordt hier veel gemopperd

27 december 2017
Burgemeester Wouter Kolff over Dordtenaren: ,,Er wordt hier veel gemopperd

DORDRECHT -  De Stem van Dordt heeft burgemeester Wouter Kolff tot Dordtenaar van de week uitgeroepen. Na drie maanden eerste burger van de stad Dordrecht maakt hij in een gesprek met de journalisten Arco van der Lee en Karlijn Goorts een eerste analyse:

“Er wordt hier veel gemopperd. En Dordtenaren mogen mopperen, maar als mensen van buitenaf dat doen, dan is het huis te klein. Terwijl we alle reden hebben om trots te zijn op deze stad. Met dat gemopper zend je ook het verkeerde uit. Ik pretendeer niet dat ik daar een einde aan ga maken, maar ik ga me er wel hard voor maken.”

Je kunt de burgemeester niet alleen op straat tegenkomen, maar ook op social media. In Veenendaal was hij al actief op Facebook en Twitter. En dat blijft zo. “Iedereen heeft als burgemeester zijn eigen stijl en mij bevalt het. Je bent een publiek persoon en ik vind dat je over je ambt moet communiceren zodat mensen zien waar je mee bezig bent.”

De burgemeester kijkt al uit naar belangrijke hitsorische mijlpalen zoals 400 jaar Dordtse Synode en 800 jaar stadsrechten.

Meer in de Stem van Dordt en bij in de buurt/Dordrecht.

De Dordtenaar van de week is een rubriek, die mensen in de schijnwerper zet. De burgemeester heeft zich voor de kerstdagen als Dordtenaar ingeschreven en kan dus makkelijker de stad verkennen, voor voorkeur op de fiets, nu zijn reizen met zijn vorige gemeente voorbij zijn.  Hij signaleert in de Stem van Dordt ook een verschil tussen inwoners van Dordrecht en Veenendaal:

“Dordtenaren zijn veel meer recht voor zijn raap. Veenendalers hebbend de neiging om de kaarten voor de borst te houden.”

De populaire rubriek Dordtenaar van de week is bedacht door journalist Piet de Meer (1954-2017).

Woensdagavond wordt de nieuwe Dordtenaar van het jaar bekend. Piet de Meer kreeg een jaar geleden deze onderscheiding of erkenning.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.