Doorzoekingen en inbeslagnames in groot onderzoek naar hennepteelt

02 juni 2016
Doorzoekingen en inbeslagnames in groot onderzoek naar hennepteelt

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - In een groot onderzoek naar de organisatie achter de illegale teelt van hennep heeft de politie dinsdag 31 mei 2016 op diverse plaatsen invallen en doorzoekingen gedaan. Er zijn hennepkwekerijen (in opbouw) ontmanteld, spullen in beslag genomen en er is een aanhouding verricht. Het onderzoek wordt de komende tijd volop voortgezet en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Er werden dinsdag elf locaties in Dordrecht, Zwijndrecht, Rotterdam en Klaaswaal doorzocht. Aan de acties deden zo’n 65 politiemensen mee. De locaties die werden doorzocht waren zowel bedrijfslocaties en opslagruimten als woonhuizen. Vooruitlopend op de eventuele ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel uit de hennepteelt werden bij de doorzoekingen waardevolle zaken in beslag genomen. Dat ging onder andere om auto’s en een quad.
Bij een van de zoekingen werd een 42-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden.

Aanpak hennepteelt prioriteit
Het onderzoek startte enige maanden geleden nadat bij de politie informatie was binnengekomen over personen die met de productie van hennep veel geld zouden verdienen.

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de hennepteelt en handel is dan ook een prioriteit van politie en Openbaar Ministerie (OM). Het gaat immers niet meer om een paar ‘onschuldige’ planten in de achtertuin.

Help mee bij de bestrijding
Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:
- Aanwezigheid van hennepgeur;
- Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting
- Constant zoemend of ronkend geluid;
- Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.