Woning aan de Johannes Spaansstraat gesloten vanwege hennep

29 december 2017 door Josette Huisman
Woning aan de Johannes Spaansstraat gesloten vanwege hennep

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht heeft een woning aan de Johannes Spaansstraat 63 gesloten vanwege de vondst van hennep in het pand. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen met 34 hennepplanten. Al eerder is een waarschuwing afgegeven voor een kleine kwekerij in deze woning. Burgemeester Kolff sluit de woning van vrijdag 29 december 2017 tot en met 28 maart 2018.

Gevaar openbare orde en veiligheid
Het pand is in particuliere handen. De bewoners zullen gedurende 3 maanden hun woning niet in kunnen. Gemeente en politie treden hard op tegen hennepteelt omdat het in het algemeen criminelen aantrekt. Bewoners zijn al dan niet zelf betrokken bij een hennepkwekerij, zijn chantabel en/of kunnen worden bedreigd.

Daarnaast levert hennepteelt in woningen een gevaar op vanwege het hoge stroomverbruik, die vaak ook nog eens illegaal wordt afgetapt. Overbelasting van het stroomnetwerk is een belangrijke oorzaak van brand die in de woning kan ontstaan.

Verantwoordelijkheid eigenaar
Sluiting van een woning is een stevige maatregel die niet zomaar opgelegd wordt aan eigenaren. In dit geval zijn de eigenaren ook nog eens zelf de dupe van de ontdekking van de hennepkwekerij, omdat ze de woning ook bewoonden. Ze moeten nu tijdelijk elders verblijven.

Foto: Google Maps

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.