Burgemeester Wouter Kolff kijkt terug op relatief rustige jaarwisseling in Dordrecht

01 januari 2018
Burgemeester Wouter Kolff  kijkt terug op relatief rustige jaarwisseling in Dordrecht

DORDRECHT - Burgemeester Wouter Kolff volgde de jaarwisseling met zijn vrouw Marielle op de voet en was vooral bij de hulpdiensten. Via twitter houdt hij zijn volgers op de hoogte en in de nacht merkte hij al op:  Relatief rustige jaarwisseling en gezellige sfeer in Dordrecht vannacht.

Vooraf stak de nieuwe burgemeester van Dordrecht de hulpverleners een hart onder de riem: Trots op onze mensen van politie, brandweer en ambulancediensten die vanavond en vannacht onze stad Dordrecht veilig houden. Mariëlle en ik waren bij de politiebriefing en bezochten de meldkamer. Helemaal klaar voor een veilige oud en nieuwviering. Beste wensen voor 2018! 

De burgemeester betrekt zijn vrouw Marielle Mellink vaker in zijn werk. Ze heeft ook politiek gevoel en was enige tijd het jongste VVD raadslid van Leusden, tot dat zij zich verloofde met Wouter.  Toen hij burgemeester van Dordrecht ging worden, trouwden Wouter en Marielle in Lochem.

De betrokkenheid van de burgemeester en zijn partner werd ook en vooral gevolgd door het team van dagblad AD De Dordtenaar, dat zowel in de stad Dordrecht als in de streek ogen en oren had. Ilse van Driel en Robin Nanninga deden het eiland. Jelle den Toom had Gorkum als uitvalbasis. Op de website van de krant kon zo de ontwikkeling van de nacht worden gevolgd. De jaarwisseling verliep volgens de krant zonder grote incidenten en net na drie uur werd de live-verslaggeving afgesloten. De nieuwe journalistiek betekent dat de krant het nieuws op de voet volgt en in de dinsdag-editie verder achtergronden geeft en vanzelf een samenvatting van de jaarwisseling. De tijd dat het laatste nieuws als eerste in de krant stond, dateert uit de vorige eeuw. Toch biedt het dagblad ook nieuws dat eerst in print verschijnt en daarna wel of niet op internet wordt gedeeld. Dordt Centraal heeft op de eigen website veel foto's van de jaarwisseling.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.