Bert Dobber 2017 schaakkampioen bij dagclub De Klockelaer in Crabbehof

07 januari 2018
Bert Dobber 2017 schaakkampioen bij dagclub De Klockelaer in Crabbehof

DORDRECHT - Schaakclub de Klockelaer begint donderdag 11 januari om half tien aan het nieuwe seizoen.

Bert Dobber van schaakclub Dordrecht werd afgeslopen week gehuldigd als jaar-kampioen. Mark Hopman en Gert Zwartjes deelden op het erepodium de tweede plek. Uiteraard werd de prijsuitreiking op de voet gevolgd door de schaakwebsite TOMSSCHAAKBOEKEN.nl 

Tom van Bokhoven begon met deze schaakpromotie elf jaar geleden tijdens de huiskamerdag in de Wilhelminakerk.

Namens de Klockelaer-schakers vroeg Aart Harms voor de prijsuitreiking aandacht voor het overlijden van schaakvriend Gerrit Mudde (93). Mudde was trouwens een unieke deelnemers, want in de middag was hij actief voor damclub de Klockelaer.

De Klockelaer geeft ruimte aan dagschakers van vooral de senior leeftijd. Voor sommige deelnemers is het vooral gezellig om mee te doen en bevordert het schaken het onderling contact Ook zijn er deelnemers, die de Klockelaer zien als opstapje naar de schaakverenigingern Dordrecht of de Willige Dame. Bij de Klockelaer kwamen in 2017 35 schakers in actie. Dat was een record voor de dagschakers, die in een geschiedenis staan van ruim 40 jaar.

De Klockelaer is te vinden aan het einde van de Colijnstraat nabij de Laan der VN en de Tak van Poortvlietrstraat. De schakers beginnen elke donderdag om half tien en liefhebbers kunnen dan zo binnen lopen om de sfeer te proeven of om te gaan meedoen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.