Schaakliefhebbers dankzij Willem Platje eerste rij op website de Willige Dame

08 februari 2017
Schaakliefhebbers dankzij Willem Platje eerste rij op website de Willige Dame

DORDRECHT - Willem Platje is de webmaster van de actuele site van schaaksoos de Willige Dame in Dordrecht.

Hij zorgt ervoor dat zijn lezers op de eerste rij zitten bij (schaak) gebeurtenissen rondom de club die in de Lutherse kerk aan nieuw (schaak) leven is begonnen. Zijn taalgebruik neigt naar (schaak) literatuur en gewone gebeurtenissen worden zo een belevenis.

Willem Platje beschrijft zo ook het nieuwe schaakleven van de club, die volgend jaar 35 jaar bestaat. Cor Paans is van de oprichters de enige actieve schaker gebleven.

Vanaf 1987 tot de zomer van 2016 was de Willige Dame te vinden in poffertjessalon Visser aan de Groenmarkt. Tienvoudig kampioen Jaap Mol verzorgde het (schaak) onderdak in zijn zaak, maar hij is met Visser gestopt. Dat hield na bijna 30 jaar (!) een verhuizing in.

Jan Lokhorst is als huisbewaarder van de kerk nu elke dinsdagavond de gastheer aan de Vriesestraat 20-22. Naomi Snikkers werd in deze ruimte de eerste clubkampioen als opvolgster van Kees van 't Hoff. Op vertrouwde wijze huldigde voorzitter Cor Paans de kampioene, die met haar zus Tabitha tot de vertrouwde gezichten van de Willige dame behoort. Hans Nunnikhoven werd tweede. Johan Went werd als nummer drie gehuldigd.

Op de deelnemerslijst van de Willige Dame staan inmiddels 23 namen en wie mee zou willen spelen, is welkom op de dinsdagavond teen acht uur.

Extern was de Willige Dame 1, na degradatie uit de hoogste klasse van het distrikt, favoriet in de eerste klasse van de RSB.  Met zeven uit vijf wedstrijden is het team nog wel in de race voor promotie maar er zijn meer kapers op de kust.  Willem Platje beschreef hoe in de vijfde ronde een gelijk spel (4-4) werd behaald in de kerkzaal van de Lutherse kerk.

Dat gaat op de volgende wijze:

Beste lezer, met deze nieuwsberichten houden we je op de hoogte van het laatste nieuws omtrent schaaksociëteit De Willige Dame. Veel leesplezier!


De Willige Dame Nieuwsbericht

Team 1: "Remise met een ivoren randje"

Als van iemand wordt gezegd dat hij in een (of: zijn) ivoren toren zit (of leeft), wil dat zeggen dat hij zich afzondert van het ‘gewone leven’. Hij leeft teruggetrokken, of omringt zich alleen met ‘zijn soort mensen’. Daarmee wekt hij de indruk zich verheven te voelen boven ‘de gewone (.)

Lees hier verder.

Fotobijschrift: Naomi Snikkers won vaker de hoofdprijs met hier (oud) RSB-voorzitter Arjan Postma (links) en Dordrecht-erelid Gert Zwartjes aan haar zijde.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.