Zwak begin de Willige Dame 1 en Dordrecht 2 in schaakcompetitie, Ambacht positief

20 november 2017
Zwak begin de Willige Dame 1 en Dordrecht 2 in schaakcompetitie, Ambacht positief

DRECHTSTREEK / DORDRECHT - In de schaakcompetitie in het district Rotterdam (RSB), waaronder ook de Drechtstreek valt, moeten de Dordtse teams De Willige Dame 1 en Dordrecht 2 nog op gang komen.  De omschrijving zwakke start past ook.

De Willige dame promoveerde naar de hoogste klasse in de RSB, maar is na twee wedstrijden nog puntloos. De formatie heeft alleen nog niet in de sterkste opstelling gespeeld en dat verklaart veel.  Teamleider Hans Nunnikhoven blijft wel een optimist. Markant is wel dat de enige speler met een opvallende plusscore invaller John van Waardenberg is met 1,5 uit 2

In de eerste klas lijkt Ambacht 1 sterk genoeg om zich te kunnen handhaven met aan de kopborden Henk van Gemerden en Xander van Doorn.

Dordrecht 2 verrast in negatieve zin in de eerste klas. Vorige seizoen was de promotie bijna een feit en nu staat het team nog met lege handen.  Dat is echt verrassend want er kan wel in de vaste opstelling worden gespeeld en de teamleiding (Johan van der Griend en Ton Slagboom) is gemotiveerd.

Dordrecht 3 doet mee om de promotieplaatsen in de tweede klasse A. Pascal 1 uit Papendrecht zit in de middenmoot. De kansen voor team 3 liggen ook in het gegeven dat de kampioenen van de tweede klasse en de beste nummer twee promoveert!

Sliedrecht 3 oogt sterk in de tweede klasse B en begon tegen voormalige Zwijndrecht 1 (nu Dordrecht 4) al goed. Zwijndrecht 1/Dordrecht 4 zal in elk geval een jaar zo bestaat met Kees van 't Hoff als vertrouwde teamleider.

Sliedrecht 3 is extra sterk, want Sliedrecht 1 en 2 spelen landelijk in de KNSB-competitie (derde klas) .Dat is historisch, want schaakclub Dordrecht heeft alleen de hoofdmacht in de tweede klasse spelen onder leiding van Internationaal Meester Mark Timmermans.

De derde en de vierde klasse zijn steeds kleiner aan het worden. Hoe lang blijft nog de vierde klasse overeind of komt er volgend jaar een toevloed aan teams als de KNSB los verkrijgbaar wordt van de districten zoals de RSB?  De promotieklasse zal dan zeker sterker kunnen worden en dat zal zich ook naar beneden in de competitie gaan vertalen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Hof
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.