Historiek: Herdenking 400 jaar Dordtse synode in top vijf herdenkingen 2018

09 januari 2018
Historiek: Herdenking 400 jaar Dordtse synode in top vijf herdenkingen 2018

DORDRECHT - De aandacht voor vierhonderd jaar Dordtse Synode in Dordrecht  behoort tot de vijf belangrijkste herdenkingen in het jaar 2018. Dat meldt de historische site  HISTORIEK. Op 10 november 2018 is de opening.

De tekst op de site heeft als tekst:

400 jaar Synode van Dordrecht

Op 13 november 1618 begon de Synode van Dordrecht. De calvinistische kerkelijke vergadering duurde maar liefst 180 dagen. Honderd van de meest vooraanstaande calvinistische theologen uit Nederland, Engeland, Schotland, Duitsland en Zwitserland kwamen bijeen in Dordrecht. Vanaf november 2018 tot en met april 2019 vinden er diverse activiteiten plaats. Op 16 maart is er in het Dordrechts Museum een informatieavond. Zie: www.dordrechtsmuseum.nl

(info)

Historiek is een online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit op een toegankelijke manier met elkaar verbinden. Ons motto: omdat we ook van gisteren zijn. In 2015 werden we door het publiek uitgeroepen tot beste online geschiedenisproject.

Historiek heeft een enorm archief Bekijk hier alle onderwerpen

Historiek wordt dagelijks vanuit Ermelo bijgewerkt. Het algemeen beheer is in handen van Yuri en Lilian Visser. Daarnaast werkt een groot aantal auteurs en instellingen mee aan de site. Alle vrijwillige auteurs hebben één ding gemeen: ze willen geschiedenis op een toegankelijke manier naar het brede publiek brengen. Dat er behoefte is aan een site als Historiek blijkt ook uit het feit dat maandelijkse enkele honderdduizenden bezoekers onze website bezoeken.

Historiek beheert ook een eigen winkel: geschiedenis-winkel.nl. Als u daar uw geschiedenisboeken koopt, steunt u ons project.

Historiek is altijd op zoek naar nieuwe manieren om het bereik te vergroten en fungeert graag als platform. Heeft u ideeën voor artikelen, nieuwe rubrieken of wilt u zelf een artikel aanleveren? Neem dan contact met ons op. U leest hier meer over het publiceren op Historiek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.