Gerard Hovius neemt afscheid als voorzitter Vrienden Grote Kerk Dordrecht

30 maart 2012
Gerard Hovius neemt afscheid als voorzitter Vrienden Grote Kerk Dordrecht

DORDRECHT - Op 5 april neemt Gerard Hovius afscheid als voorziiter van de Vereniging van Vrienden van de Grote Kerk te Dordrecht. Hij was dertien jaar voorzitter. Tijd voor Hovius om de voorzittershamer over te dragen.

Hij kijkt met veel plezier terug op de periode die hij zich heeft mogen inzetten voor het mooiste, bekendste en meest imposante historische gebouw van Dordrecht en omgeving.

In die jaren is er veel tot stand gebracht en dat schept hem tot tevredenheid. Zo was er de aanpassing van de verenigingsstructuur, het groeiend aantal leden, het gebruik van een mooie en duidelijke website, de nieuwe film over de historie van de kerk, het nieuwe bewegwijzerings- en informatiesysteem, de draadloze koptelefoons in de filmhoek, de beeld en geluidsapparatuur, mooie verlichtingsspots, het glazen offerblok voor de restauratie van het Kamorgel, de uitgaven van vele boekwerkjes en als hoogtepunt de plaatsing van de Gildenramen van kunstenaar Theun Hocks in 2006,

Dit kon worden gedaan mede dank zij zijn grote netwerk in de Dordtse samenleving en de grote inzet van de bestuursleden. De inspanningen en de energie zijn het hem ten volle waard geweest. De financiële bijdragen van de leden waren onmisbaar bij de realisering van de vele projecten

Op 5 april zal er in de algemene ledenvergadering een nieuwe voorzitter worden gekozen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.