Burgemeester: Gerard Hovius heeft veel voor Dordrecht betekend

09 januari 2018
Burgemeester: Gerard Hovius heeft veel voor Dordrecht betekend

DORDRECHT - ,,Gerard Hovius heeft veel voor Dordrecht betekend". Zo opende burgemeester Wouter Kolff vandaag de eerste gemeenteraadsvergadering van 2018 met de mededeling dat de oud-wethouder gisteren is overleden..

Hovius zal de volgende raadsvergadering worden herdacht, zo deelde de burgemeester mee. Aanstaande dinsdag is vanuit de Grote Kerk het afscheid (gegevens onderop).

DOV

De Dordtse Ondernemers Vereniging (DOV) herdenkt erevoorzitter Gerard Hovius op de eigen website op de volgende wijze:

In de vroege ochtenduren van 8 januari 2018 is Gerard Hovius na een kort ziekbed overleden.

Gerard was ruim 13 jaar voorzitter van de Dordrechtse Ondernemersvereniging DOV en sinds 2002 ere-voorzitter van deze vereniging. Door zijn tomeloze inzet voor de DOV en diverse andere organisaties werd hij in 2011 benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Onder het voorzitterschap van Gerard Hovius is de DOV uitgegroeid tot de grootste ondernemersvereniging in de regio en heeft hij o.a. de basis gelegd voor de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Dordrecht, waar hij jarenlang voorzitter van is geweest.

De betrokkenheid van Gerard bij de DOV is altijd groot geweest en hij liet hoogst zelden verstek gaan. Op onze laatste bijeenkomst in december was hij aanwezig en genoot zichtbaar van "zijn vereniging". Hij was een begrip en liet nooit na om ondernemers te wijzen op het belang van belangenbehartiging door de vereniging.

Wij zijn Gerard veel dank verschuldigd. We gaan hem missen maar zullen hem in ere gedenken.

Zijn vrouw Anneke, zijn kinderen Xandra en Jan en verdere familie wensen wij veel sterkte toe in de moeilijke tijd die voor hen ligt en de verwerking van dit grote verlies.

Een markant man is heengegaan.

EERDER NIEUWS

Op maandag 8 januari is de bekende, veelzijdige Dordtenaar Gerard Hovius (80) overleden na een kort ziekbed.

Gerard Hovius was van 1982 tot 1986 actief als wethouder in Dordrecht namens het CDA en ook lange tijd daarvoor raadslid. Verder was hij vele jaren actief in de Grote Kerk van Dordrecht.

Als voorzitter van de Vereniging van vrienden van de Grote Kerk, als bestuurslid van de Stichting Behoud Grote Kerk en als voorzitter van de stichting Bijzondere Concerten. Tevens was hij lid van het hoofdbestuur van de Protestantse Zorggroep Crabbehoff en voorzitter van het bestuur van de Christelijke Scholengemeenschap voor Beroepsonderwijs in Dordrecht.

Ruim 13 jaar heeft hij de voorzittershamer van de Dordrechtse Ondernemersvereniging gehanteerd. Vanwege zijn hoedanigheid als voorzitter van de DOV, was hij in 1994 de initiatiefnemer voor de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen wat een groot succes is geworden en waarbij alle bedrijventerreinen van Dordrecht zijn aangesloten. In januari 2009 heeft hij daar afscheid genomen en werd hij ere-voorzitter van de DOV.

Op 22 januari 2009 ontving Gerard Hovius een bronzen erepenning van de stad Dordrecht.
Op 29 april 2011 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Maandag 15 januari is er van 19.00 tot 20.00 uur gelegenheid tot condoleren in de Wilhelminazaal van Het Uitvaartcentrum van Dordrecht en Omstreken,
Nassauweg 190 te Dordrecht.

Dinsdag 16 januari zal om 13.00 uur de dienst van Woord en Gebed plaatshebben in de Grote Kerk Dordrecht, Lange Geldersekade 2 te Dordrecht.
Aansluitend zal de begrafenis in besloten kring plaatshebben.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.