Burgemeesters van Dordrecht willen hun burgers graag trotser maken

10 januari 2018
Burgemeesters van Dordrecht willen hun burgers graag trotser maken

DORDRECHT -  Burgemeesters van Dordrecht willen burgers graag stimuleren trots te zijn op hun stad. Wat dat betreft treedt Wouter Kolff in de voetsporen van zijn voorgangers Jan Noorland, Ronald Bandell en Arno Brok.

Noorland vond bij zijn aantreden, dat Dordtenaren meer kapsones zouden moeten hebben. Als zij niet willen, zo voegde hij eraan toe, dan helpen nog geen twintig burgemeesters. Zijn opvolgers probeerden ook Dordtenaren meer liefde voor hun stad bij te brengen.

Wouter Kolff begon bij mopperen als vertrekpunt. Hij zette die lijn al uit in een gesprek met de Stem van Dordt / In de buurt Dordrecht. Van mopperen naar trots was zijn lijn na vier maanden eerste burger zijn van Dordrecht.

In zijn nieuwjaarstoespraak kwam  het thema terug, aldus het bericht van RTV Rijnmond:

Dordtenaren moeten minder mopperen en trotser zijn op hun mooie stad. Dat zei burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht dinsdagmiddag tijdens zijn eerste nieuwjaarstoespraak voor de gemeenteraad.

Na vier maanden burgemeesterschap is het gemopper hem het meest opgevallen. "Maar het houdt ons als stadsbestuur ook weer scherp".

Het gemopper over nieuwbouwbouwplannen verontrust hem wel. "Er moeten tienduizend woningen gebouwd worden om te voorkomen dat de bevolking krimpt. Want als dat gebeurt kunnen we veel voorzieningen in deze stad niet in stand houden en dan gaan er nog meer mensen mopperen."

Gemopper over problemen in de jeugdzorg is Kolff niet ontgaan: "Daar is werk aan de winkel. We hebben die taak van het Rijk overgenomen en leren nu om het goed te doen. Ik verwacht dus dat het in het nieuwe jaar beter gaat."

Ook stipte hij nog even de onrust aan, die in stad en regio is ontstaan over de uitstoot van gevaarlijke, resistente stoffen, zoals GenX. Zijn collega Bram van Hemmen haalde maandagavond nog uit naar Chemours.

Volgens de burgemeester van Sliedrecht moet het chemisch bedrijf de uitstoot naar nul brengen. Kolff gaat niet zo ver. "We moeten als overheid wel realistisch blijven."

Kolff noemt zijn toon niet milder, maar anders. "In essentie denken Van Hemmen en ik er precies hetzelfde over, maar ieder kiest zijn eigen woorden. Chemours moet z'n verantwoordelijkheid nemen."

Op deze onderste foto een deel van het gesprek tussen Burgemeester Kolff en de zanger van The Zipps over 'jointjes.'

Bron foto's: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.