Jongerenlintje De Dordtse Beloften

26 november 2012
Jongerenlintje De Dordtse Beloften

DORDRECHT - Nog tot 15 maart 2013 is het mogelijk om jongeren aan te melden voor de bijzondere onderscheiding: Jongerenlintje De Dordtse Beloften. Dit lintje is een speciaal ontworpen gemeentelijke onderscheiding en wordt eens per jaar uitgereikt aan jongeren met uitzonderlijke verdiensten voor de gemeente. De uitreiking, per jaar maximaal vijf lintjes, is op 26 april 2013 in het Dordtse Stadhuis.

Een lintje verdien je niet zomaar. Je moet er wel iets bijzonders voor doen. Bijvoorbeeld het voor langere tijd hulp bieden aan ouderen of het belangeloos zorgen voor iemand uit de naaste omgeving. Of een hele bijzondere, eenmalige prestatie voor de samenleving hebben geleverd. Maar ook het voorkomen van onrust tussen verschillende groepen, het bespreekbaar maken van een moreel dilemma en een oplossing zoeken, kunnen redenen zijn om een lintje te verdienen.
Het gaat niet om jongeren die een heldendaad hebben verricht of een bijzondere prestatie op sportgebied hebben gedaan. Hiervoor zijn andere (gemeentelijke) onderscheidingen.
 
Criteria
Jongeren tussen de 6 en 21 jaar, die zich op een bijzondere manier hebben ingezet, komen voor het jongerenlintje De Dordtse Beloften in aanmerking. Verder is het onder andere van belang dat de activiteit of de prestatie in Dordrecht heeft plaatsgevonden en het niet langer dan één jaar geleden is. De voorgedragen persoon mag geen banden hebben met de jury en woont in Dordrecht. Kijk voor alle criteria op www.dordrecht.nl  
 
Een jury kiest uit de voorgedragen kandidaten de vijf die de meeste aanspraak maken op het jongerenlintje. Zij letten daarbij vooral op de bijzonderheid van de activiteit, de uitstraling voor de stad en de voorbeeldfunctie naar anderen.

Aanmelden
Je kunt iemand aanmelden door een ingevuld voordrachtsformulier met ‘vertrouwelijk’ erop te sturen naar: Jongerenlintje, Kabinet van de Burgemeester, ter attentie van Anke Weltevrede, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht. Doe dit vóór 15 maart 2013, zodat de jury genoeg tijd heeft om tot een goed besluit te komen.
Vergeet niet te noemen bij wie we jouw verhaal kunnen navragen. De aanmelding wordt vertrouwelijk behandeld.
 
Voordrachtsformulier
Het voordrachtsformulier is te downloaden via de gemeentelijke website www.dordrecht.nl. Beschik je niet over internet, dan kun je een formulier opvragen bij het Kabinet van de Burgemeester, telefoon 078 – 770 4123.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.