Dordrecht reikt dinsdag in Stadhuis weer jongerenlintje uit

03 januari 2015

DORDRECHT - Het Jongerenlintje zet jongeren uit Dordrecht in het zonnetje, die zich verdienstelijk hebben gemaakt. Aanstaande dinsdag is de uitreiking in het Stadhuis. Het idee om bijzondere jongeren zichtbaar te maken is van VVD-politicus Marc Bevers, die na de laatste gemeenteraadsverkiezingen besloot andere activiteiten te gaan doen.

(bericht gemeente Dordrecht)

Dinsdag 6 januari (16.00 uur) zal de burgemeester van Dordrecht het Jongerenlintje uitreiken tijdens de Nieuwjaarsvergadering van de gemeenteraad op het Stadhuis. 

 

Het Jongerenlintje 'De Dordtse Belofte' wordt eens per jaar uitgereikt aan jongeren van 6 tot 21 jaar die een bijzondere prestatie leveren voor anderen of voor de stad. Het jongerenlintje is een initiatief van de gemeenteraad.

Poster jongerenlintjeEen jongerenlintje verdien je niet zomaar. Je moet er iets bijzonders voor gedaan hebben. Bijvoorbeeld hulp bieden aan ouderen. Of zorgen voor iemand uit je omgeving. Of een hele bijzondere prestatie leveren voor de samenleving. Maar ook het voorkomen van onrust tussen verschillende groepen kan reden zijn om een lintje te verdienen. Of het bespreekbaar maken van een moreel dilemma en daarvoor een oplossing zoeken.

Het gaat niet om jongeren die een bijzondere prestatie op sportgebied hebben geleverd. Hiervoor bestaat al een andere (gemeentelijke) onderscheiding.

Jury

Dordtenaren kunnen het hele jaar door kandidaten voordragen voor het jongerenlintje. De jury van het jongerenlintje werd dit jaar gevormd door wethouder Rik van der Linden (voorzitter), de raadsleden Peter Heijkoop, Irene Koene en Ronald Portier en op persoonlijke titel de winnaar van de laatste uitreiking: Estee Priester. De jury kiest uit de voorgedragen kandidaten de vijf die de meeste aanspraak maken op het jongerenlintje. De jury let speciaal op de bijzonderheid van de activiteit, de uitstraling van de verdiensten voor de stad en de voorbeeldfunctie naar anderen.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.