Gertjan Vis ontvangt Jongerenlintje uit handen van Burgemeester Arno Brok

05 januari 2016
Gertjan Vis ontvangt Jongerenlintje uit handen van Burgemeester Arno Brok

DORDRECHT - De burgemeester van Dordrecht heeft Gertjan Vis (16 jaar) op dinsdag 5 januari, direct na de Nieuwjaarsraad, onderscheiden met het jongerenlintje 'De Dordtse Belofte'. Deze onderscheiding wordt eens per jaar uitgereikt aan jongeren van 6 tot 21 jaar die een bijzondere prestatie leveren voor anderen of voor de stad.

Gertjan is op 22 januari 2011 begonnen als vrijwilliger op de kinderboerderij van duurzaamheidscentrum Weizigt te Dordrecht. Elke zaterdag zet hij zich van half negen tot vijf uur in met de verzorging van de dieren en het contact met de veelal jonge bezoekers.

Hij wordt gekenschetst als een lieve, grappige jongen die deskundig en trouw zijn werk doet. Hij is daarnaast een grote steun voor zijn medevrijwilligers en altijd bereid waar dan ook te helpen.

Gertjan heeft een enorme liefde voor de dieren. Bij Weizigt weten ze dan ook zeker dat de dieren zijn nominatie onderschrijven.

Jury
De jury van het jongerenlintje wordt gevormd door de raadsleden Koene, Portier en Heijkoop en wordt voorgezeten door wethouder Van der Linden. Dit jaar kon de jury kiezen uit vier, door inwoners in Dordrecht, voorgedragen kandidaten. De jury let speciaal op de bijzonderheid van de activiteit, de uitstraling van de verdiensten voor de stad en de voorbeeldfunctie naar anderen.

Vijfde jaar
Het jongerenlintje, begonnen als een initiatief van de gemeenteraad, wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Dit gebeurt aansluitend op de Nieuwsjaarsraad, de traditionele opening voor de Dordtse politiek van het nieuwe jaar. U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Voordracht
Iemand voordragen voor een jongerenlintje kan via de website van de gemeente (www.dordrecht.nl zoekterm: jongerenlintje). Het is ook mogelijk het voordrachtformulier op te vragen bij het Kabinet van de burgemeester, telefoon: (078) 770 4123

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.