Dordtse High Five Foundation genomineerd voor de 'Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2018'

12 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Dordtse High Five Foundation genomineerd voor de 'Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2018'

DORDRECHT - De 18 vrijwilligersorganisaties, -projecten en vrijwilligers die zijn genomineerd voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2018 zijn bekend. Zij zijn gekozen uit ruim 230 inschrijvingen. De winnaars ontvangen op vrijdag 2 februari hun prijs uit handen van staatssecretaris Blokhuis van VWS. Ook het publiek kan een winnaar kiezen. Zij kunnen nog tot en met 30 januari stemmen op hun favoriete project en vrijwilliger via www.vrijwilligersprijzen.nl.

Genomineerden in drie categorieën
Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: landelijke vrijwilligersprojecten, lokale vrijwilligersprojecten en de VriendenLoterij Passieprijs. De genomineerden in de categorie Landelijk zijn: ANWB Automaatje, Humanitas Tandem, Prokkelweek, Resto vanHarte, Stichting Stop Pesten Nu en Vier het Leven.

In de categorie Lokaal zijn genomineerd: GOUDasfalt (Gouda), DE-Toltuin (Roosendaal), Stichting Streetball Oude IJsselstreek (Oude IJsselstreek), High Five Foundation (Dordrecht), Doedertoe (Groningen) en ZON Lomm (Venlo).

Voor de VriendenLoterij Passieprijs komen in aanmerking: Wil Gloudemans-Verschoor van Sensoor in Amersfoort, Niel Schotsman van Wijkpanel Heechterp-Schieringen in Leeuwarden, Ammy van de Weide-van Wezel van Nieuw Rijsenburgh en Goed voor Goed uit Goeree-Overflakkee, Rens Ruijter van Vindplaats Zenit uit Almere, Abdellah Aknin van de Weekendschool in Tilburg en Albert Hendriksen van de Lokale omroep Almelo uit Almelo.

Jury- en publieksprijzen
De winnaars ontvangen prijzen variërend van € 500 tot € 5.000. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door een vakjury en een door het publiek. Gemeenten speelden dit jaar een grote rol bij de categorie lokaal. Zij konden drie projecten en een vrijwilliger uit hun gemeente voordragen. 66 gemeenten hebben projecten aangemeld.

Selectiecriteria
Het thema dit jaar is ‘Vrijwilligers maken het verschil’. De vakjury beoordeelt de projecten en initiatieven daarom vooral op hoe zij met hun vrijwilligers het verschil maken voor de samenleving of via hun eigen vrijwilligersbeleid voor hun vrijwilligers. De Passieprijs gaat naar de vrijwilliger die van onschatbare waarde is voor het project of de organisatie. Er wordt onder meer gekeken naar de inzet, creativiteit, het enthousiasme en de resultaten die de vrijwilliger heeft bereikt.

De prijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij. De organisatie is in handen van Movisie. De organisatie ligt in handen van Movisie.nl

De Dordtse High Five Foundation geeft kinderen van 4 t/m 18 jaar van wie de ouders zijn aangesloten bij de voedselbank gratis een leuke en zorgeloze dag. De High five foundation draait voor 100% op vrijwilligers. Het is een bijzonder project dat zich specifiek richt op kinderen die op of onder de armoede grens leven. Vijf keer per jaar organiseert de High Five Foundation een leuke dag voor kinderen. Zo zijn op 11 maart 2017 ruim 150 kinderen Dordtse kinderen getrakteerd op een Make Over Day waarbij de kinderen een nieuwe outfit en een beauty behandeling kregen gevolgd door een spel en sport middag en een bezoekje aan de bioscoop.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.