Vrijwilligers van Resto VanHarte Dordrecht zetten zich in voor de buurt tijdens NLdoet

14 maart 2017
Vrijwilligers van Resto VanHarte Dordrecht zetten zich in voor de buurt tijdens NLdoet

DORDRECHT -Als onderdeel van het project Geef je Buurt een Boost organiseerde sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Dordrecht afgelopen zaterdag een uitgebreide lunch voor inwoners van de wijk Sterrenburg. De lunch vond plaats in winkelcentrum Het Sterrenwiel. Er waren geen kosten verbonden aan de maaltijd. De activiteit vond plaats in het kader van NLdoet. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, een initiatief van Het Oranje Fonds.

Ongeveer dertig vrijwilligers uit de buurt hielpen mee met het bereiden en het serveren van de lunch voor buurtbewoners. De opkomst was hoog: zo’n driehonderd gasten namen deel aan de maaltijd. Er was ook een verhalenverteller voor de allerkleinsten. Jong en oud schoven gezellig aan. Een mooie kans om elkaar en Resto VanHarte beter te leren kennen

Geef je Buurt een Boost
Geef je Buurt een Boost bestaat uit een serie activiteiten die Resto VanHarte in anderhalf jaar tijd uitrolt in twintig steden in Nederland. Activiteiten variëren van barbecues, tot talentenjachten en kookwedstrijden. Het doel is om buurtbewoners te betrekken en te activeren en de buurt zo een boost te geven. De eerste activiteiten hebben reeds plaatsgevonden; in heel Nederland organiseerde Resto VanHarte afgelopen jaar succesvolle activiteiten waaronder goedbezochte buurtbarbecues en open podia. Geef je Buurt een Boost is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Over Resto VanHarte
Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De Resto’s worden gerund door een klein team van professionals, maar de echte drijvende kracht is de inzet van onze vrijwilligers.  Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.