Renovatie Wantijbrug in zomer van 2019

17 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Renovatie Wantijbrug in zomer van 2019

DORDRECHT - Eind vorig jaar is de opdracht voor de renovatie van de Wantijbrug (N3) bij Dordrecht gegund aan Volkerbrug, een combinatie van Vialis, Volker Rail Nederland en Volker Staal en Funderingen. Volkerbrug kwam uit de aanbesteding als beste partij naar voren, mede vanwege hoge scores op de gekozen aanpak voor minder hinder en haar ideeën ten aanzien van samenwerking.

Nadat door Rijkswaterstaat al eerder het industriële automatiseringsdeel van de renovatie van de Wantijbrug aan Siemens was gegund, zijn nu ook de civiele werkzaamheden belegd. Volkerbrug gaat onder andere de twee vallen, het beweegbare deel, van de brug vervangen.

Daarnaast zorgt Volkerbrug voor de integratie van de door Siemens ontwikkelde 3B Bouwsteen (bediening, besturing en bewaking) in de brug. De  werkzaamheden aan de Wantijbrug starten in de zomer van 2019. Volkerbrug probeert hierbij de hinder voor de omgeving verder te beperken.

Samenwerking tussen de twee opdrachtnemers is essentieel voor deze opdracht. De Wantijbrug dient als pilot voor de ontwikkeling en implementatie van de 3B standaard. Met de standaardisering van de bediening, besturing en bewaking van bruggen kan Rijkswaterstaat haar kunstwerken slimmer en efficiënter bedienen, beheren en storingsvrij houden.

Het is dan ook voor Volkerbrug een bijzondere opdracht om, samen met de opdrachtnemer voor het industriële automatiseringsdeel, dit project tot een goed einde te brengen. Dat is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de 3B Bouwsteen. Bij een succesvolle implementatie wordt de 3B Bouwsteen op andere bruggen toegepast.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.