Zaterdag 23 december ontvangt Ben Corino Han van Gorkom bij Studio De Witt.

22 december 2017
Zaterdag 23 december ontvangt Ben Corino  Han van Gorkom bij Studio De Witt.

DORDRECHT - Studio De Witt uitzending 23 december 2017: Ben Corino ontvangt Han van Gorkom bij Studio De Witt. Van Gorkom is directeur van de HBO opleidingen Drechtsteden die zijn sporen in het onderwijs ruimschoots heeft verdiend.

Dordrecht en de HBO opleiding, voor Veel Dordtenaren is gevoelsmatig met het vertrek van de HTS naar Rotterdam verdwenen uit Dordrecht. Dit beeld klopt niet helemaal volgens Han van Gorkom. Van Gorkom was eerder directeur onderwijs & strategie bij het Da Vinci College maar stond ook aan de wieg van de de Dordtse culutrele Stichting Bobby Kinghe en was auteur van diverse boeken onder andere van ‘Hier zet men thee en over de Eufraat’.

Met van Gorkom praat Ben Corino over het het HBO onderwijs in de Drechtsteden en het vertrek van de Hbo opleidingen in het verleden naar Rotterdam. Maar ook over de toekomst van de HBO opleiding in de Drechtsteden. Gaat Dordrecht dan toch die zo gewensten studenten in het stadsbeeld krijgen?
Maar ook welke relatie bestaat er met het maritieme karakter van de de Drechtsteden en het soort opleidingen die men hier voorstaat?

En natuurlijk duiken wij terug in het verleden Bobby Kinghe, zijn schrijverschap en praten en luisteren over de door Han ingebrachte muziek.

In het tweede uur aandacht voor de  actualiteiten uit Dordrecht en de Drechttsteden.

Dichter van dienst is de Dordtse dichter Josse Kok.

“Bestaat er een ontbrekende schakel tussen Lucebert ("alles van waarde is weerloos") en Gummbah dan hoeft men niet verder te zoeken," zegt Josse Kok van zichzelf. Josse treedt geregeld op als dichter. Op het podium neemt hij geen blad voor de mond en hij mag in zijn poëzie de zaken graag wat aandikken. ,,Ik wil de boel wakker schudden. In dat opzicht ben ik anders dan de meeste dichters.''
De geldende omschrijving zoals hij in de aankondiging van 'Woorden Worden Zinnen' wordt omschreven, is van de man "getooid met wilde manen en noeste baard, buldert, spuwt of bezingt zijn woede en beroering."

Studio De Witt van 10.00u-12.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9(kabel) Kanaal951(KPN), kanaal 915(Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Bron foto: Wim van de Pol

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.