Zaterdag 13 januari ontvangt Ben Corino Evelyn Jansen bij Studio De Witt.

12 januari 2018
Zaterdag 13 januari ontvangt Ben Corino Evelyn Jansen bij Studio De Witt.

DORDRECHT - Evelyn Jansen (1961, Kehl, Duitsland) woont en werkt in Dordrecht. Zij volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te ‘s-Hertogenbosch. In haar werk verbeeld zij de mens en zoekt zij naar zingeving in het menselijke bestaan. Vaak zijn haar doeken slechts gedeeltelijk beschildert en benadrukt zij de open ruimte, waarbij de tijdelijkheid van ons zijn in kwestie is.

Is dit een begin en volgt er meer, of zien we nog slechts de schim van wat er geweest is?
Er spreekt ook sociale bewogenheid uit haar thema’s. We zien de mens samenwerkend of in verzet tegen een opgelegd patroon van het systeem. Daarnaast is Evelyn Jansen ook cineaste. Een antal jaren geleden maakte zij in opdracht van de Dordtse Stichting de Stad de boeiende docu-film “Water tekent de stad”. In deze film legde zij vast hoezeer het Eiland Dordrecht en de stad vebonden zijn met het water. Hoe de inwoners maar ook de natuur al eeuwen en tot op heden ten dage een natuurlijke verwantschap ten opzichte van elkaar vertonen. In deze tijd van het jaar met de hogere waterstanden worden de inwoners van de binnenstad hier traditionel mee gefronteerd. Over haar werk als kunstenaar en cineaste praat Ben Corino met Jansen maar ook over de muziek die zij voor deze uitzending inbracht.

In het tweede uur is er aandacht voor de actualiteiten uit Dordrecht en de Drechtsteden.
Ondermeer is er het volledige interview met de PVV lijsttrekker Dan van Leeuwen, nieuwkomer in de Dordtse politiek , te horen.
Vanaf begin februari gaat Studio De Witt een extra uur uitzenden. Dit uur stat wekelijks volledig inhet teken van de gemeenteraadsverkiezingen. In dit uur worden de verkiezings barometer stand besproken door Marco van Schaardenburgh. Hoe hij dit gaat meten komt hij in dit uur uitleggen.
Ook is er nog een kort nieuwjaars interview met burgemeester Wouter kolff te beluisteren.

De Dichter van dienst is de Dordtse dichter Kees Klok

Studio De Witt van 10.00u-12.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9(kabel) Kanaal951(KPN), kanaal 915(Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Bron foto's: Wim van de Pol.

Op deze onderste foto is Ben Corino net gefeliciteerd met 3 jaar Studio de Witt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.