ABB Bouwgroep koopt terrein voormalig Refaja Ziekenhuis te Dordrecht

23 januari 2018 door Hennie van der Zouw
ABB Bouwgroep koopt terrein voormalig Refaja Ziekenhuis te Dordrecht

DORDRECHT / SLIEDRECHT - Ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep uit Sliedrecht koopt het voormalige Refaja ziekenhuisterrein in Dordrecht van het Albert Schweitzer ziekenhuis. ABB heeft plannen om het terrein met een omvang van 6,5 hectare tot een fraaie, groene woonwijk te transformeren. CBRE heeft het Albert Schweitzer ziekenhuis begeleid bij het verkoopproces. ABB is begeleid door Colliers.

ABB is voornemens om op de locatie van het ziekenhuis een ruim opgezette woonwijk te realiseren. Nieuwbouwproject Amstelwijck Park biedt dan een gedifferentieerd woningaanbod in verschillende prijscategorieën, waaronder rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen. De ontwikkeling van Amstelwijck Park maakt onderdeel uit van de totale ontwikkeling van het gebied Amstelwijck, waarvoor de gemeente een ontwikkelstrategie opstelt. ABB zal de komende periode in samenwerking met de gemeente Dordrecht de plannen verder uitwerken.

Het gebied was van medio 1971 tot medio 2017 in gebruik als ziekenhuis, achtereenvolgens onder de namen Refaja ziekenhuis, Drechtstedenziekenhuis en locatie Amstelwijck van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Na de laatste ziekenhuisfusie werd besloten om de twee ziekenhuizen binnen de stad Dordrecht samen te voegen op één plek, in het gebied Gezondheidspark/Sportboulevard. Van 2008 tot 2017 zijn gefaseerd alle functies vanuit de locatie Amstelwijck overgeheveld naar dit gebied.

Fotobijschrift
Het voormalig Refaja ziekenhuis zal plaats maken voor een nieuwe woonwijk. (Foto: Cees Schilthuizen)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.