Albert Schweitzer ziekenhuis nieuwe partner van het innovatienetwerk Health Valley

23 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Albert Schweitzer ziekenhuis nieuwe partner van het innovatienetwerk Health Valley

DORDRECHT - Het Albert Schweitzer ziekenhuis en het grootste netwerk van zorginnovaties in Nederland, Health Valley, slaan de handen ineen.

Tijdens de startdag van de landelijke eHealthweek, maandag 22 januari, verwelkomde Health Valley het Dordtse ziekenhuis als nieuwe partner. Peter van der Meer, voorzitter van de Raad van Bestuur Albert Schweitzer ziekenhuis: "De samenwerking met Health Valley zien wij als een logische vervolgstap om onze ambitie van innovatief ziekenhuis door te zetten."

Binnen het netwerk van Health Valley ontmoeten en versterken bedrijven, zorgorganisaties, kennisinstellingen en overheden elkaar. Samen brengen ze technologie en de zorg bij elkaar en innovaties naar de patiënt. Van der Meer: "Het partnership geeft ons de mogelijkheid om makkelijk in contact te komen met diverse partijen die bezig zijn rond zorginnovatie, zodat we daar in ons ziekenhuis ook écht iets mee kunnen gaan doen. Het is mooi om dit partnership tijdens de de landelijke eHealthweek te bezegelen!"

Naast het partnership zet het Dordtse ziekenhuis ook zijn 'deuren' open als proeftuin voor innovaties, in de vorm van een zogeheten Fieldlab. Van der Meer: "We gaan dus daadwerkelijk innovaties testen en toetsen in de praktijk. Zo kunnen we kijken welke innovaties echt meerwaarde bieden voor onze patiënten, dokters en verpleegkundigen."

Marc Kalf, innovatiemanager Health Valley: "Wij zijn erg blij met Albert Schweitzer ziekenhuis als partner. Het heeft de ambitie om een zeer innovatief ziekenhuis te worden en dat sluit perfect aan bij de producten en innovaties van onze partners op gebied van bijvoorbeeld eHealth en digitalisering van de zorg." Anneke Sanderse, lid van de Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis: "Je hoort vaak dat innovaties in de zorg moeizaam van de grond komen, maar ik geloof echt dat als de juiste partijen elkaar vinden, innovaties wel snel kunnen gaan. Binnen het netwerk van Health Valley denken we die juiste partijen te vinden."

Foto: Frederike Slieker
ASz-bestuursvoorzitter Peter van der Meer (rechts) en Marc Kalff van Health Valley tekenen het partnership. Ook ASz-bestuurder Anneke Sanderse en Marcel Wilschut en Ralph Bouman (midden) van het ASz-Innovatieteam waren aanwezig.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.