Samen pakken we de personeelstekorten in de zorg aan

25 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Samen pakken we de personeelstekorten in de zorg aan

DORDRECHT - Tijdens een boeiende bijeenkomst op woensdag 24 januari bij Het Spectrum – locatie Sterrenlanden (Dordrecht) - ondertekenden 16 partijen uit de zorg een intentieverklaring.  Dit is een belangrijke stap naar een gezamenlijke aanpak van de personeelstekorten in de zorg voor de regio Zuid-Holland Zuid. De intentieverklaring benadrukt de noodzaak om samen te werken, alleen op die manier is de problematiek aan te pakken.

In 2021 een verwacht tekort van ruim 600 verzorgenden en ruim 200 verpleegkundigen, dat vraagt om actie.

Na een uitgebreid en stevig overleg ondertekenden alle aanwezige partijen de intentieverklaring. Met de ondertekening hebben de partijen afgesproken om de komende tijd aan diverse speerpunten te werken. Deze speerpunten zijn onder andere: het vergroten van de opleidingscapaciteit, het vergroten en vernieuwen van opleidingsmogelijkheden en het bevorderen van een aantrekkelijke sector om in te (blijven) werken. Daarnaast zijn ook afspraken over de werving van medewerkers onderdeel van de bekrachtigde intentieverklaring.

De Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid is initiatiefnemer van de intentieverklaring en coördineert de gezamenlijke aanpak. Regionale werkgevers in de zorgsector laten met dit initiatief zien dat ze zich samen willen inzetten voor een gezonde en goed functionerende arbeidsmarkt zorg en welzijn. De komende tijd zullen ook andere partijen zich bij dit initiatief aansluiten.

In totaal werken in onze regio ruim 26.000 mensen in de sector zorg en welzijn. Daarmee is deze sector een van de grootste werkgevers in de regio. Steeds meer zorgorganisaties merken dat het moeilijk is om voldoende en goed geschoolde zorgmedewerkers te vinden. Met elkaar maken ze zich sterk om dit zo snel mogelijk te veranderen.

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid is de vereniging van zorg- en welzijnsorganisaties in de regio. De vereniging maakt zich samen met haar leden sterk voor goede regionale zorg. Bij de Werkgeversvereniging zijn 23 zorg- en welzijnsorganisaties aangesloten.

Bijgaand een foto van alle ondertekenaars

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.