Beter Voor Dordt bezoekt Reeweg-Zuid / Dordtse Hout en het Admiraalsplein

26 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Beter Voor Dordt bezoekt Reeweg-Zuid / Dordtse Hout en het Admiraalsplein

DORDRECHT - (Bron bvd) In gesprek met bewoners Reeweg-Zuid en Dordtse Hout. Dinsdagavond 23 januari hebben bewoners en andere belanghebbenden kunnen inspreken tijdens de commissievergadering van de gemeenteraad over de 1e herziening van het bestemmingsplan Wielwijk.

De locatie Parkrand waar de gemeente, samen met een private partij, plannen heeft om een aantal woningen te realiseren maakt hier onderdeel van uit en alle insprekers hielden hun betoog over dit deel van de plannen.

De plannen zijn in 2004 samen met bewoners opgesteld in een visiedocument “Wielwijk sterk en weerbaar”. Door de crisis hebben de ontwikkelingen jaren stilgelegen. De bewoners spraken tijdens het sprekersplein vooral hun zorgen uit over de verkeersbewegingen die deze plannen, samen met andere plannen in de toekomst, met zich mee gaan brengen. De bewoners vinden dat de Reeweg-Zuid niet
geschikt is voor meer autoverkeer. De meeste bewoners hebben duidelijk uitgesproken geen bezwaar te hebben tegen de geplande 20 woningen, zolang de ontsluiting maar goed wordt geregeld.

Na het sprekersplein zijn raadsleden van Beter Voor Dordt in gesprek geraakt met een aantal bewoners en tijdens deze gesprekken is er een afspraak gepland om de situatie ter plekke te bekijken en beoordelen. Beter Voor Dordt is positief over de huidige aanpak van Wielwijk, de geplande 20 woningen zijn slechts een klein deel van deze plannen. Zo zal het Wielwijkpark de wijk ingetrokken worden en beter bereikbaar worden vanuit het Admiraalsplein. Dit zal het gebruik van het Park vergroten en het Park zal een grotere bijdrage leveren aan de leefbaarheid van de wijk. Daarnaast zullen een aantal flatgebouwen vervangen worden door nieuwe woningen, waardoor de uitstraling en de leefbaarheid van deze wijk zal verbeteren. De M.H. Trompweg zal verlegd worden waardoor het Park meer ruimte krijgt en de doorstroming van het verkeer verbeterd zal worden.

Beter Voor Dordt ziet deze ontwikkelingen met enthousiasme en belangstelling tegemoet.
Beter Voor Dordt wil graag met de bewoners in gesprek over de plannen en bezoekt vrijdagmiddag 26 januari

• Om 15.00 uur het Admiraalsplein
• om 16:00 uur Reeweg-Zuid/Dordtse Hout

Foto's: Wim van de Pol.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.