Kilwijkstraat en Bosboom Toussaintstraat afgesloten en gesloten front boring onder het spoor voor aanleg warmtenet

13 oktober 2017
Kilwijkstraat en Bosboom Toussaintstraat afgesloten en gesloten front boring onder het spoor voor aanleg warmtenet

DORDRECHT - Van 16 oktober t/m 10 november vindt de aanleg van de warmteleiding in de Kilwijkstraat plaats.  De Kilwijkstraat wordt afgesloten voor doorgaand verkeer. Het doorgaand verkeer richting Krispijn wordt omgeleid via de Havenstraat en de Laan der Verenigde Naties. De aanleg van de warmteleiding in de Aert de Gelderstraat wordt vrijdag 13 oktober afgerond.

Van 18 oktober t/m 10 november wordt de Bosboom Toussaintstraat tussen de Krispijnseweg tot voorbij de kruising met R. Visscherstraat afgesloten voor doorgaand verkeer, ook in verband met de aanleg van het warmtenet.
 
Gesloten front boring onder het spoor
Bij de gesloten front boring onder het spoor worden een perskuip en ontvangstkuip gegraven. Vervolgens wordt onder het spoor op ca. 3 meter diepte een betonnen mantelbuis geboord van de perskuip naar de ontvangstkuip. De mantelbuis heeft een doorsnee van 1,5 meter. In de mantelbuis wordt de warmteleiding aangelegd.

De perskuip bevindt zich aan het Van Baerleplantsoen en is inmiddels klaar. Aan de andere kant van het
spoor bij de Spuiweg wordt nu gewerkt aan de ontvangstkuip. Eerder is al een pilotboring uitgevoerd.
Daarmee is bekeken of er zich ondergronds  obstakels bevinden die het boren van de mantelbuis kunnen bemoeilijken. Er zijn geen obstakels gevonden en dat betekent dat HVC de boring kan uitvoeren.

Bijzonder stukje werk
Het boren is een bijzonder stukje werk. Allereerst omdat HVC rekening moeten houden met de
beperkte ruimte om de boring uit te voeren. Daarnaast zijn de omstandigheden bijzonder: boren onder het spoor mag het drukke treinverkeer in Dordrecht niet hinderen. Dankzij deze boring wordt een belangrijke verbinding voor het warmtenet Dordrecht gerealiseerd: tussen het centrum en Krispijn. Ook dat is bijzonder. Het is de bedoeling dat de boring in december gereed is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.