Twee raadsleden achter nieuwe Dordtse Partij zijn uit elkaar

28 januari 2018
Twee raadsleden achter nieuwe Dordtse Partij zijn uit elkaar

DORDRECHT - De gemeenteraadsleden van de Dordtse Partij, Alfred Meijer en Donnie Greve, werken niet meer samen. Het conflict lijkt vooral persoonlijk van aard te zijn of hoe de werkelijkheid verschillend wordt beleefd.

Voor het oog vormen de twee wel, in het Stadhuis, vanaf het nieuwe jaar een fractie. Hun stoelen staan naast elkaar, nadat zij eerder deel uit maakten van de fractie SP en Beter voor Dordt (BVD).

Greve is uit de Dordtse partij gestapt, aldus haar bericht op twitter en gaat tot maart als weer onafhankelijk raadslid verder.. Fractiegenoot Meijer kreeg dat eerder via een brief op zijn deurmat te horen

De nummer twee van de nieuwe Dordtse partij Dordt Gewoon, GertJan Kleinpaste, zou een bepaalde rol in de ruzie hebben gespeeld.

Inzet zou ook het partijprogramma zijn van  de Dordtse Partij, waarvan elementen wel of niet afkomstig zouden zijn van de nummer twee van Dordt gewoon.

Meijer, die ook voorzitter is van  de Dordtse partij, zegt in de krant vast besloten te zijn met een team van goede kandidaten aan de verkiezingen mee te doen.

De facebook pagina van de Dordtse partij is sinds gisteren uit de lucht.

De website van AD De Dordtenaar heeft via de pen van Ingrid de Groot een uitgebreid verhaal kunnen optekenen. Op  twitter gaat het ongenoegen vandaag verder.

Een twitteraar van buiten Dordrecht plaatst wel een kantekening bij het gegeven dat de ruzie zo openlijk wordt uitgevochten:

het is jammer dat juist lokale partijen vaak heel weinig mechanismen hebben om conflicten in de persoonlijke sfeer in goede banen te leiden, zonder dat ze tot (melo)dramatische taferelen leiden. en daarvoor het kader ontberen.

Verder op twitter:

    Donnie Greve‏ @DonnieGreve 2 uur2 uur geleden

    Laat het duidelijk zijn dat ik hier reageer op uitspraken in AD van mijn ex lijsttrekker/voorzitter @AlfredHALMtarot @Alfred_SPdordt jegens mijn persoon n.a.v. mijn twitter & interne mail aan hem & alle kandidaten op lijst #DordtsePartij, die nog door ALV moet worden vastgesteld.
    0 antwoorden 0 retweets 1 vind-ik-leuk
    Deze collectie tonen
    Donnie Greve‏ @DonnieGreve 3 uur3 uur geleden

    Donnie Greve heeft geretweet Gewoon Gertjan

    We zullen nog even moeten afwachten wié hierin zijn eigen reputatie te grabbel gooit. Ik heb m.i. mijn goede naam hoog gehouden door zelf uit 'het bestuur' van deze voorzitter te stappen. Eerlijkheid hoort immers óók in de politiek leidend te zijn, dus géén kleingeestig #plagiaat

    Donnie Greve heeft toegevoegd,
    Gewoon Gertjan @GKleinpaste
    Ik neem nadrukkelijk afstand van de beschuldiging dat ik Alfred Meijer bedreigd heb. In heb hem wel verzocht 'mijn teksten' van de website van de Dordtse Partij te halen. https://twitter.com/addedordtenaar/status/957322694436978688 …
    1 antwoord 0 retweets 5 vind-ik-leuks
    Deze collectie tonen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.