Rotaryclub Johan de Witt Ter Merwe organiseert vijfde editie Cinedordt Oscargala

29 januari 2018

DORDRECHT - Rotaryclub Johan de Witt Ter Merwe organiseert op zaterdag 17 februari voor de vijfde keer het Cinedordt Oscargala in cinema The Movies. Ook dit jaar is er een geweldig programma samengesteld: de rode loper voor de gasten (mét paparazzi), met Oscar op de foto en er draait natuurlijk een genomineerde Oscarfilm. Om middernacht wordt de Oscar-winnaar van de avond bekend gemaakt: and The Oscar goes to… het koppel dat tijdens de gala-avond het meest glamourous gekleed gaat.

Twee weken voorafgaand aan de Oscaruitreikingen op 4 maart in Los Angeles, rolt Rotaryclub Johan de Witt Ter Merwe opnieuw de rode loper uit. Tijdens de feestelijke gala-avond mét Oscarfilm wordt geld ingezameld voor het goede doel. In 2018 zijn er twee goede doelen waarvoor geld wordt ingezameld. Het eerste doel is Stichting Voor Sara. De stichting zet zich in voor kinderen die lijden aan MDC1A, een zeldzame spierziekte waarover nog te weinig bekend is. Er is dan ook veel geld nodig om onderzoek te doen en genezing mogelijk te maken.

Het tweede doel is aandacht voor schoolgaande moeders. In samenwerking met de Gemeente Dordrecht neemt het Da Vinci College het initiatief om jonge, schoolgaande moeders door middel van informeel leren een aantal activiteiten aan te bieden. Men zamelt geld in om met de jonge moeders een aantal workshops te organiseren rondom het thema gezond koken.

De eerste vier edities van het Cinedordt Oscargala waren een groot succes. De stichtingen Leergeld Drechtsteden (2014), Zienderogen (2015), High Five Foundation (2016) en Inloophuis Helianthus (2017) hebben een mooi bedrag mogen ontvangen aan het einde van de Oscaravonden.

Kaarten kopen kan via de website www.cinedordt.nl  en aan de kassa van The Movies. Aanmelden als sponsor is ook mogelijk, op de website treft men alle informatie daarover. Aanmelden voor het galadiner voorafgaand aan de avond kan via de website www.restaurantdivas.nl. Alle sponsorgelden komen ten goede aan de genoemde stichtingen.

De genomineerde films voor de Oscars van dit jaar zijn: Call me by your name, Darkest Hour, Dunkirk, Get Out, Lady Bird, Phantom Thread, The Shape of Water, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Welke film tijdens het Oscargala wordt vertoond blijft totdat de film gaat draaien een verrassing.
Voor Rotaryclubs is fundraising een belangrijk onderdeel van hun bestaan. Het Rotary-netwerk wordt ingezet om op een leuke en ontspannen manier geld in te zamelen voor maatschappelijke organisaties die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.