CDA en CU/SGP zijn zeer verbaasd over voornemen geen stemlokalen in kerken aan te wijzen

27 december 2017
CDA en CU/SGP zijn zeer verbaasd over voornemen geen stemlokalen in kerken aan te wijzen

DORDRECHT - Het college heeft aangegeven dat zij bij het aanwijzen van stembureaus wil streven naar stembureaus met een strikt neutrale uitstraling. Het college wil het aantal stembureaus in kerken beperken. Drie kerken met een neutrale uitstraling mogen nog wel functioneren als stembureau.

Het CDA en de CU/SGP zijn zeer verbaasd dat het college geen enkele onderbouwing hiervoor geeft.

Daarom stellen beide partijen vragen over meldingen door de stembureaus over activiteiten bij vorige verkiezingen in Dordrecht, die beïnvloedend waren. Ook willen ze weten hoe het college omgaat met gevoel van mensen als meetpunt voor beïnvloeding naar de aard en inrichting van de stembureaus.

Verbaasd zijn het CDA en de CU/SGP eveneens over het feit dat het college niet communiceert met de kerken. Door het niet geven van enige onderbouwing en het niet communiceren met kerken vinden beide partijen dat kerken in een negatief daglicht worden gesteld. De partijen zeggen dat het in de informatiebrief gaat om een in Dordrecht niet bestaand probleem. Zij willen diverse gegevens om te zien of er wel redenen zijn en zij vragen een onderbouwing van het college bij haar voornemen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.