Bomenkap voor nieuwe aansluiting A16 op N3

30 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Bomenkap voor nieuwe aansluiting A16 op N3

DORDRECHT - Donderdag 1 februari 2018 start Rijkswaterstaat met het kappen van bomen en struiken ter voorbereiding op de reconstructie van de aansluiting van de A16 op de N3. Deze aansluiting wordt grondig aangepakt om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Ook de doorstroming op de N3/N217 en de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen Dordtse Kil II en III zullen  door deze ingreep verbeteren.

Hinder
In verband met de veiligheid zullen tijdens de werkzaamheden rijstrook- en/of vluchtstrookafzettingen nodig zijn. Naar verwachting ondervindt het verkeer hiervan enige hinder. De werkzaamheden vinden grotendeels overdag plaats. Het is niet mogelijk om alle werkzaamheden overdag uit te voeren, maar nachtelijke werkzaamheden worden zoveel mogelijk beperkt.

Herplanten van groen
De omvang van de kapwerkzaamheden is zo klein mogelijk gehouden. Alleen de beplanting die voor de start van de werkzaamheden echt weg moet, wordt verwijderd. Alle overige beplanting verwijdert de aannemer op een later moment. Voor alle bomen en struiken die moeten wijken voor de werkzaamheden, geldt een herplantplicht, zoveel mogelijk binnen de Westelijke Dordtse Oever, maar in ieder geval op het Eiland van Dordrecht.

Voorbereidende werkzaamheden
Het moment dat Rijkswaterstaat start met de uitvoering om de aansluiting aan te passen komt dichterbij. Zodra het bestemmingsplan onherroepelijk is en het werk is aanbesteed, wordt het project vanaf medio 2018 tot medio 2020 gerealiseerd. Om deze planning te halen moet een aantal werkzaamheden, zoals het kappen van bomen, al eerder worden uitgevoerd.

Bomenkap mag alleen in de  herfst- en winterperiode gebeuren. Omdat eind 2018 te laat is, verwijdert Rijkswaterstaat al vanaf 1 februari de bomen en struiken langs de westelijke afrit (bij McDonalds) en de oprit naar de A16 richting Breda. De werkzaamheden zijn naar verwachting op maandag 6 maart gereed. Op bijgevoegd plaatje staat het werkgebied aangegeven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.