Veiligheid en communicatie hoofdonderwerpen Burenraad DuPont en Chemours

22 december 2017
Veiligheid en communicatie hoofdonderwerpen Burenraad DuPont en Chemours

DRECHTSTEDEN - Vijftien belangstellenden waren bij de eerste openbare vergadering van de Burenraad van DuPont en Chemours met de directies van de bedrijven. Sinds september is deze onafhankelijke club van omwonenden actief. Doel van de Burenraad is het verbeteren van de communicatie tussen de bedrijven en de omgeving. Hoewel de agenda leidend was, waren de reacties vanuit de toehoorders waardevolle aanvullingen. ‘Een succesvolle start, er is veel in gang gezet’, aldus Bert Kandel, voorzitter van de Burenraad.

Op de agenda stonden onder andere het sponsorbeleid van Chemours en DuPont en de communicatieplannen en verbetering van de onvindbare websites. Zowel Erik Meijer, directeur van Chemours, als Govert Griffioen, directeur van DuPont, gaven aan dat de communicatie met de omwonenden zeker beter moet en dat ze zich daar ook hard voor maken. De raadsleden worden betrokken bij de teksten van de websites en van de veel gestelde vragen en antwoorden.

Zware industrie
De reacties vanuit de zaal waren kritisch positief. Bewoners maken zich al jaren zorgen om de veiligheid en risico’s op het moment dat zich een grote ramp bij een van de bedrijven voordoet. ‘Het is toch zware industrie’. De aanwezige wijkmanager bij de gemeente Dordrecht, Wilma Wubben, herkent de zorgen en ook het feit dat er nog onvoldoende antwoorden zijn op de vele vragen rondom veiligheid. Dit is iets wat de gemeenten, de bedrijven en de Burenraad gezamenlijk zullen oppakken. Dit geldt ook voor het aangezicht van het terrein van DuPont en Chemours. Wat meer groen is wenselijk.

Open Dagen
Het advies van de Burenraad aan de bedrijven om deel te nemen aan de Beursvloer in oktober, hebben ze ter harte genomen. Maar liefst elf matches zijn gemaakt met maatschappelijke initiatieven variërend van opslag voor Sinterklaasspullen tot oude, maar bruikbare computers voor een zorginstelling.  In april organiseren DuPont en Chemours Open Dagen. Twee raadsleden denken mee over de invulling hiervan.

Bijeenkomsten voor bewoners
Om nog meer van bewoners te horen over wat er leeft als het gaat om DuPont en Chemours, organiseert de Burenraad twee bijeenkomsten begin 2018, op 25 januari van 18.00 tot 21.00 uur in zorgcentrum De Merwelanden en op 8 februari van 16.00 tot 20.00 uur in de centrale bibliotheek van Dordrecht. Later komen er ook bijeenkomsten in Sliedrecht en Papendrecht. De volgende vergadering is op 13 maart 2018. De Burenraad is altijd bereikbaar via de website www.burenraad.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.