Complimenten voor de burenraad Dupont Chemours

26 januari 2018
Complimenten voor de burenraad Dupont Chemours

DORDRECHT - Uit interesse en omdat zij lange tijd in de wijk Oudelandshoek heeft gewoond, is Ingrid Klein-Hendriks op 25 januari 2018 bij de Burenraad Dupont Chemours langsgegaan.

(eigen nieuws van ChristenUnie/SGP met mr. Ingrid Klein - Hendriks, nummer drie op de kandidatenlijst)

Wij hebben haar gevraagd wat zij van de avond vond. Ze reageert: “De mensen van de Burenraad zetten zich in hun vrije tijd echt in voor de omgeving. Zij zullen het niet altijd gemakkelijk hebben. De mensen van Dupont of van de overheid hebben veel meer kennis van de fabriek of van wat wel en niet mag. Maar de Burenraad informeert heel goed naar wat er leeft onder de buurtbewoners. En op belangrijke punten gaan ze hun uiterste best doen om antwoorden te krijgen. Ik vind dat echt complimenten waard.”

Nog even doorgevraagd naar de interesse van Ingrid voor deze avond: “Toen ik in 2016 de berichtgeving hoorde, was ik uit het veld geslagen. Je probeert gezond te leven. In de zomer gaan ’s nachts de ramen ver open en op het balkon kweekte ik tomaatjes. En dan hoor je vervolgens dat er al die jaren rommel in de lucht zat. Meer dan mocht. Ik voelde me echt bedrogen.  Inmiddels ben ik nuchterder. Dat komt onder andere omdat ik een klas heb bijgewoond waar uitleg werd gegeven over gevaarlijke stoffen.

Mijn lichaam krijgt veel te verduren van allerlei stoffen. Ik leef niet in een ballon met alleen maar zuivere lucht. De druiven voor de wijn, worden vast niet eerst gewassen. Mijn schoenen spuit ik in met waterstop. En dat goedje van de buurman is erg handig tegen onkruid. Maar het was in 2016 wel schrikken. Ik vind het daarom belangrijk dat de overheid en het bedrijf geen verstoppertje spelen. Ze moeten laten zien hoe zij hun verantwoordelijkheid nemen. Dat kan door goed te reageren op de vragen van de Burenraad. En doordat de overheid duidelijk maakt wat nog wel en wat niet meer acceptabel is."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.