PvdA trekt ook de wijken in met thema “Dordrecht, sterke stad”

01 februari 2018 door Hennie van der Zouw
PvdA trekt ook de wijken in met thema “Dordrecht, sterke stad”

DORDRECHT - PvdA Dordrecht begint haar reeks wijkbezoeken op 3 februari aanstaande in De Staart en Krispijn met thema “Dordrecht, sterke stad”

PvdA Dordrecht bezoekt met (potentiële) raadsleden en enthousiaste vrijwilligers de wijken, en sommige wijken zelfs twee maal. Het niet te missen, rood gekleurde Pvda “Team Dordrecht” zal zich vooral op de fiets verplaatsen, waaronder ook op de speciaal rood gespoten PvdA-verkiezingsfiets met informatie.

De wijkbezoeken beginnen op zaterdag 3 februari aanstaande met bezoeken aan De Staart en Krispijn, (zie hieronder voor de verdere planning). De PvdA wil graag met zoveel mogelijk inwoners en ondernemers in gesprek, over ieders behoeften en ideeën om samen van Dordrecht een sterke(re) stad met sterke wijken te maken.

Onze overtuiging en inzet
De Partij van de Arbeid staat voor een sterke stad met een fatsoenlijk bestaan voor iedereen, voor zelfontplooiing en voor gelijke kansen. Maar ook voor een sociale en inclusieve stad met een eerlijke verdeling van werk en inkomen, en een vangnet voor wie het moeilijk heeft. Het hebben van werk is belangrijk voor iedereen. De PvdA zet zich daarom in voor een sterke economie met aandacht voor duurzame ontwikkeling.

PvdA Dordrecht: we staan voor sterke wijken
Voor de PvdA is aandacht voor de leefbaarheid van alle wijken in Dordrecht van groot belang:
- De PvdA vindt dat de gemeente meer aandacht aan de wijken mag schenken, dan in de afgelopen jaren. Vroeger was ‘schoon, heel en veilig’ het streven, nu gaat het meer om ‘veilig’, ten koste van ‘schoon’ en ook wel van ‘heel’.
- De PvdA ziet graag dat er in elke wijk 'Wijkhuiskamers' komen waar maatschappelijk werkers en buurtwerkers aanwezig zijn, en wijkbrigades die zorgen dat buurten niet alleen veilig, maar ook schoon en heel zijn. In die 'Wijkhuiskamers' zouden activiteiten georganiseerd kunnen worden, waardoor mensen elkaar beter leren kennen en er minder eenzaamheid is.
- De PvdA zal zich ook inzetten voor meer aandacht voor cultuur en voor voldoende speel-, groen- en sportvoorzieningen in de wijk.
- Een probleem dat overal in de stad wel speelt, is dat er te hard gereden wordt door auto’s en er ook vaak parkeeroverlast is. Dat leidt tot veel ergernis en onveiligheid, ook voor kinderen en jongeren op weg naar school. Daartegen mag best strenger gehandhaafd worden, terwijl soms een andere inrichting van de straat nodig is.

Voor verdere informatie: Campagnecoördinatoren: Remco van der Sluis (06-52054017), Herman van der Plas (06-54624028). Volg ook onze website www.pvdadordrecht.nl voor wijzigingen.

Planning wijkbezoeken PvdA Dordrecht

Zaterdag 3 februari 2018: Staart en Krispijn
- 10.30 - 12.30 uur  Staart/Merwedepolder (start bij Jumbo Merwedestraat)
- 13.00 - 14.30 uur  Oud en Nieuw Krispijn (start bij winkels Krispijnseweg)

Zaterdag 10 februari 2018: Wielwijk en Crabbehof
- 10.30 - 12.00 uur Wielwijk (start op het Admiraalsplein)
- 12.30 - 14.00 uur Crabbehof (start op het Winkelcentrum Crabbehof)  

Zaterdag 17 februari 2018: Binnenstad en Reeland
- 10.30 - 12.00 uur Binnenstad (start op het Scheffersplein)
- 12.30 - 13.30 uur Reeland (start op het Vogelplein)
- 14.00 - 15.00 uur Staart/Merwedepolder (start op het Winkelcentrum Rivierenplein)

Zaterdag 24 februari 2018: Wielwijk en Crabbehof
- 10.30 - 12.00 uur Wielwijk (start op het Admiraalsplein)
- 12.00 - 13.30 uur  Crabbehof (start op het Winkelcentrum Crabbehof)

Zaterdag 3 maart 2018: Sterrenburg en Stadspolders
- 10.00 - 11.00 uur  Sterrenburg (Winkelcentrum/Dalmeijerplein)
- 11.15 - 12.30 uur Sterrenburg 3 (Kleine Jumbo)
- 13.00 - 14.30 uur Stadspolders (Pearl Buckerf resp. Bieshof Van Eesterenplein)

Zaterdag 10 maart: collectieve campagne in de wijken samen met andere politieke partijen
- Crabbehof, Wielwijk, Krispijn en Sterrenburg / Staart, Dubbeldam en Stadspolders

Zaterdag 17 maart: verkiezingsmarkt binnenstad.

Foto: PvdA Team Dordt

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.