SP Dordrecht: 'Wielwijkpark: Park of villawijk?'

01 februari 2018 door Hennie van der Zouw
SP Dordrecht: 'Wielwijkpark: Park of villawijk?'

DORDRECHT - De SP Dordrecht maakt zich zorgen over de toekomst van het Wielwijkpark en richt zich hierover rechtstreeks tot de inwoners van Dordrecht: "Voor het mooiste en groenste deel van het Wielwijkpark, tussen de Reeweg Zuid en het fitspad door het park, heeft de gemeente het plan 35 dure villa's te bouwen.

Waar nu een milieuvriendelijk fitspad is, ligt straks een weg waar auto’s toegestaan zijn. Dit betekent, dat meer dan 50 bomen, het grootste hondenspeelveld en het broedgebied van talloze vogels en andere stadsdieren zullen verdwijnen.

Er zijn bewoners, die aangegeven hebben zich hier tegen te willen gaan verzetten. Ook de SP Dordrecht vindt dat het Wielwijkpark van iedereen is, en groen moet blijven. Huizen, en zeker wegen horen hierin niet thuis.

Het Wielwijkpark is een grote openbare ruimte, waar de bewoners van 3 omliggende wijken kunnen recreëren, sporten, spelen en met hun honden kunnen wandelen. Daar wordt ook veel gebruik van gemaakt. Kinderen kunnen er betrekkelijk veilig spelen of leren fitsen.

Er wordt over gesproken dat het park aan de andere kant uitgebreid wordt. Dat houdt in dat er weer betaalbare huurwoningen gaan verdwijnen. Allemaal zodat een kleine elite comfortabel kan wonen.
Wilt u in actie komen als bewoners dan zullen wij dit als SP Dordrecht ondersteunen.

Meld u aan op dordrecht@sp.nl en laat uw naam, en e-mail adres of telefoonnummer achter en wij nemen contact op. Samen met elkaar gaan we voor behoud van een mooi park." Tot zover de SP Dordrecht.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.