Meedenken over het Sterrenburgpark: 'Spelen en bewegen tussen groen en water'

21 november 2017
Meedenken over het Sterrenburgpark: 'Spelen en bewegen tussen groen en water'

DORDRECHT - Op dinsdag 28 november 2017 is iedere Sterrenburger van harte welkom bij de inloopmarkt over het Sterrenburgpark. Die wordt gehouden in het Sterrenwiel, op het Dalmeijerplein. Iedereen van 9 tot 99 is welkom tussen 15.30 uur en 19.00 uur. Het gaat dan over een nieuwe plek in het park om te spelen en te bewegen, tussen groen en water.

Langskomen kan op ieder tijdstip en zo lang (of zo kort) als je wil. Bezoekers gaan aan de slag voor de inrichting van een waterrijke, natuurlijke speel- en beweegplek in het Sterrenburgpark.
- Hoe kunnen we zo’n plek interessant maken voor alle leeftijden?
- Zijn er meer ideeën voor een aantrekkelijk park voor de hele wijk?

Tijdens de inloopmarkt ben je welkom bij diverse stands over spelen, natuur, bewegen en sporten, gezondheid en nog meer. Je kunt ook meedoen aan een ontwerpsessie: denk en teken mee aan de nieuwe speel– en beweegplek in het park.

Een nieuwe plek inrichten voor bewegen en spelen
Er is geld bij de gemeente voor maatregelen om wateroverlast in het park na hevige regenval
tegen te gaan. Gedacht werd aan wadi, paddenpoel en greppels. Maar nu zijn er ideeën voor de aanleg van een natuurlijke waterplek, ingericht voor spelen en bewegen. Die plek moet voor iedereen van alle leeftijden interessant zijn. Een plek die uitnodigt om te spelen en te bewegen. Een plek om te genieten van het groen en het water.

Er zijn al positieve reacties van vele kanten: van fysiotherapeuten tot zorgorganisaties, van ondernemers tot sportclubs, van Sociaal Wijkteam tot jongerenwerk, van… Tijdens deze inloopmarkt op 28 november gaan verschillende organisaties graag in gesprek met geïnteresseerde bewoners (van jong tot oud). Wie willen meedenken en meedoen. Welke ideeën leven er bij Sterrenburgers? Wie gaat er mee ontwerpen?

Meedoen in een actieve werkgroep
We zijn op zoek naar manieren om het Sterrenburgpark aantrekkelijker te maken voor iedereen in de wijk. De bedoeling is om na de bijeenkomst een actieve werkgroep op te richten. Die gaat aan de slag met een definitief ontwerp. Bovendien zoeken we nog geld, voor meer mogelijkheden. Er is al een toezegging van de winkeliersvereniging / Jumbo in winkelcentrum Sterrenburg.
In de winterperiode moet een aannemer aan de slag. In het voorjaar willen we de plek samen mooi afmaken. Komende zomer kan er dan heerlijk worden gespeeld en gesport.
Informatie is ook te vinden op sterrenburg.buurbook.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.