CDA stelt vragen aan college over overlast rondom Cornelis de Wittstraat Dordrecht

03 februari 2018
CDA stelt vragen aan college over overlast rondom Cornelis de Wittstraat Dordrecht

DORDRECHT - De veiligheid voor de Cornelis de Wittstraat en omgeving moet op orde. CDA-raadslid Chris Merkuur stelt dit in vragen aan het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht. AD De Dordtenaar zaterdag ook al als nieuws dat bewoners rondom de straat met de supermarkt en drogist overlast ervaren.

De krant meldt in de inleiding: ,,Een deel van de bewoners slaat voor de zoveelste keer alarm over overlast door zwervers, alcoholisten en vermeende drugsdealers. Sommige inwoners nemen zelf actie en hangen camera’s en felle lampen op om ‘hanggroepen’ weg te jagen. Anderen dringen aan op meer preventie door (nog) vaker politie en buurttoezicht rond te laten lopen."

Het CDA meldt in een persbericht het volgende nieuws:

Het rommelt al enige tijd in de Cornelis de Wittstraat en omgeving. Dronken mensen, overlast door rotzooi en geschreeuw en vervuiling in de bosjes rondom de kerk.

Reden voor het CDA om afgelopen augustus vragen te stellen aan het college. Het college antwoordde destijds dat cameratoezicht niet nodig zou zijn, maar plaatste kort hierop toch een mobiele camera.

De camera verdween echter ook snel weer. In de tussentijd is de overlast weer toegenomen en zijn  de omwonenden het, terecht, zat.

Raadslid Christiaan Merkuur: ‘voor het CDA blijft de veiligheid voorop staan. De omwonenden hebben niets aan een halfslachtig optreden, er moet nu doorgepakt worden.

De politie kan het niet alleen, ook de zorginstellingen in deze buurt moeten hun verantwoordelijkheid gaan nemen’. Reden voor onze fractie om wederom artikel 40 vragen te stellen aan het college.  Merkuur: ‘wij staan achter de buurtbewoners die de overlast zat zijn. Het college moet hard ingrijpen om de leefbaarheid weer te herstellen. Niet alleen hier en nu, maar in iedere straat waar verloedering en overlast dreigt. Een veilige straat, een veilige wijk, een veilige stad, dat is waar het CDA voor staat’.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.