Gemeente moet waar plastic in zakken wordt opgehaald zelf haken aan lantaarnpalen aanbrengen

03 februari 2018
Gemeente moet waar plastic in zakken wordt opgehaald zelf haken aan lantaarnpalen aanbrengen

DORDRECHT - In alle straten waar in Dordrecht plastic apart in zakken wordt opgehaald, moet door de gemeente aan lantaarnpalen een ring met haken worden opgehangen. De bewoners moeten daarvoor niet zelf de haken hoeven op te hangen. Dit bepleit fractievoorzitter en lijsttrekker van de VVD Maarten Burggraaf.

(persbericht VVD)

Opgeruimd en schoon, dat is heerlijk thuis komen. Het is dan ook frustrerend als je op een winderige dag door Dordt rijdt en de straten bezaaid zijn met afval. Vaak veroorzaakt doordat de lichte verzamelzakken van plastic afval door de straat heen zijn geblazen. En dat terwijl de oplossing zo simpel is.

KlikM: een ring met haken om de lantaarnpaal waaraan de zakken kunnen worden opgehangen zodat ze niet wegwaaien.

Daarom heeft VVD Dordrecht aan de wethouder gevraagd om ze in alle straten op te hangen waar plastic afval gescheiden wordt ingezameld. Voor relatief weinig geld en moeite heb je een schonere straat.

"Nu moeten bewoners de haken eerst nog zelf aanvragen bij de gemeente voordat ze worden opgehangen. Veel bewoners weten dat niet en wat is bovendien het nut van zo'n administratieve tussenstap?" vraagt fractievoorzitter Maarten Burggraaf zich af. "Een schonere straat is simpel: een kwestie van doen." De Dordtse VVD verwacht dat de wethouder snel zal overgaan tot actie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.