FC Dordrecht strijdend naar weer een overwinning

03 februari 2018 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Vanavond speelden de Schapekoppen de derde wedstrijd in de derde periode. In het Yanmar Stadion mocht de ploeg van trainer Gérard de Nooijer aantreden tegen de huidige nummer zes van de Jupiler League: Almere City FC. In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Het duel eindigde in 1-1. Vanavond waren de Dordtenaren gebrand om de drie punten mee te nemen naar ons eiland.

De eerste tien minuten waren beide ploegen nog wat aan het zoeken. Allebei zochten de clubs de aanval wat het een aantrekkelijke openeningsfase opleverde. Het eerste echte gevaar kwam na ruim tien minuten van Hamer, die hard en laag in het zijnet schoot. Het spel golfde op en neer. Na twintig minuten kwamen de Dordtenaren op voorspong na wederom een penalty. Hamer stoomde op weg en legde af op Arias, die gaf voor op Mahmudov die neergelegd werd in de zestien. Hoewel de keeper er wel aanzat, schoot Arias de penalty wel binnen. In de fase die volgde werd het spelbeeld slordiger. Met name de thuisploeg had meer overtredingen nodig om zich staande te houden. Na ruim een half uur bracht Van der Water de stand weer in evenwicht. Een voorzet viel op de doellijn voor z’n voeten en hij hoefde weinig meer te doen. Dit was de eerste tegengoal van 2018.

Almere City FC trainer De Gier had zijn manschappen in de rust flink aangepakt, want zijn team kwam zeer aanvallend uit de kleedkamer. Valpoort maakte het Stankov erg lastig. Een bal van hem ging rakelings voorlangs en een schot van dichtbij werd goed gepakt door Janssen. De grootste kans was één-op-één met Janssen, maar ook dat duel werd gewonnen door de keeper. Tegen de verwachting in kwam FC Dordrecht toch weer op voorsprong. Eerste aanval over Calcan in de tweede helft en hij dribbelde zijn nieuwe verdediger Owusu, net las alle anderen, voorbij en ronde zelf schitterend af. Naast de Roemeense dribbelaar was er een hoofdrol voor onze keeper. Ook na de voorsprong werd zijn doel geregeld belaagd, maar hij hield alle ballen tegen. Daardoor werd ook de vierde wedstrijd van dit kalenderjaar gewonnen, de eerste thuisnederlaag van Almere City FC, met 1-2.

Tot volgende week, dan spelen de Schapekoppen een nieuwe thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. In de uitwedstrijd zegevierden de Dordtenaren met 1-2 tegen de huidige nummer achtien van de Jupiler League. Dit kan belangrijke punten opleveren voor de periode.

De wedstrijd begint om 20:00 in het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion, tot dan!

Opstellingen:
Almere City FC: Kramer (K); Van Buuren (46’ Owusu), Mac-Intosh, Mirani (83’ Vaarnhold), Kvida; Ahannach (65’ Van der Heijen), Overtoom, Vet; Valpoort, Hoefdraad, Van der Water.
FC Dordrecht: Janssen(K); Stankov, Breedijk, Bliek, Delorge; Hamer ©, Kok, Mahmudov; Mutzers (83’ Amevor), Arias , Calcan.

Doelpunten: 0-1 Arias (penalty), 1-1 Van der Water, 1-2 Calcan

Kaarten:
Geel: Van Buuren, Overtoom, Van der Water (Almere City FC), Bliek, Delorge (FC Dordrecht)