Nieuwe kansen voor middenzone gezondheidspark

08 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Nieuwe kansen voor middenzone gezondheidspark

DORDRECHT - De zone tussen Albert Schweitzer ziekenhuis en Sportboulevard biedt volgens de gemeente vooral kansen voor woningbouw. Plannen voor winkels, kantoren en zorgvoorzieningen zijn niet meer realistisch. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad daarom voor om nieuwe plannen voor deze middenzone te ontwikkelen.

De gemeente Dordrecht wil de bestaande samenwerkingsovereenkomsten met het Albert Schweitzer ziekenhuis en ontwikkelaar Multi ontbinden. Met Multi is daar al langer overeenstemming over, met het ziekenhuis was er nog verschil van mening over de verdeling van de kosten die de gemeente al heeft gemaakt (zoals de aanleg van een tunnel). Een onafhankelijk deskundige heeft op verzoek van beide partijen advies uitgebracht: het ziekenhuis zou een bijdrage van € 7,5 miljoen niet hoeven te betalen. Het college legt zich bij dat advies neer. In de gemeentelijke begroting is dit bedrag al eerder afgeboekt.

Groeiagenda
Het college wil de middenzone nu vooral gebruik voor woningen. Dordrecht wil in het kader van de regionale groeiagenda de komende jaren 10.000 woningen extra bouwen zonder daarvoor polders op te offeren. Gebieden zoals het Gezondheidspark kunnen daaraan een bijdrage leveren. De oorspronkelijke plannen voor een gemengde invulling van de middenzone zijn niet meer haalbaar. De provincie wil geen detailhandel buiten de winkelcentra, wonen en zorg worden steeds meer gescheiden, en voor kantoren is op andere plaatsen in de stad genoeg ruimte.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.