Wie wordt de landelijke voorleeskampioen van schooljaar 2017/2018?

08 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Wie wordt de landelijke voorleeskampioen van schooljaar 2017/2018?

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - Op 7 februari werd in Bibliotheek Dordrecht de regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Leerlingen van elf verschillende basisscholen uit de regio namen hun publiek mee in een spannend verhaalfragment. De scholen die mee deden kwamen uit Dordrecht en Zwijndrecht. Parel Bras van KIEM (loc. De Sitterstraat) Dordrecht kwam als winnaar uit de bus! Zij gaat door naar de kwartfinale op woensdag 21 maart in Ridderkerk. Op 13 april is de provinciale finale in het Theater van Bibliotheek Rotterdam en op woensdag 23 mei 2018 is de landelijke finale in Schouwburg Amstelveen.

Parel Bras als winnares
De jury bestond uit Gino van Weenen, Jacqueline van Zanten en Ayşe Aydın, Zij kozen Parel als winnares.

Parel las voor uit het Ronja de roversdochter van Astrid Lingren. Een prima keuze voor de Voorleeswedstrijd. Ze maakte goed gebruik van tempowisselingen waar nodig, het volume was perfect en ze bracht emoties van het verhaal voelbaar over.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Door mee te doen leren leerlingen op een speelse manier dat voorlezen heel leuk en waardevol is. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die 15 minuten per dag (voor)lezen, uiteindelijk 1000 nieuwe woorden per jaar erbij leren.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De voorrondes, kwartfinales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral erg leuk is.

De deelnemende scholen
Aan de voorleesronde in Dordrecht deden de volgende scholen mee:
- B.S. Pius 10
- P.C. Prinses Julianaschool
- Bavinckschool loc. Leonardo
- School vest
- C.B.S. De Repelaer
- KIEM (loc.De Sitterstraat)
- P.C.B.S. Dr. H. Bavinck
- Statenschool
- De Wegwijzer
- Basisschool Develhoek
- P.C.B.S. De Kim

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.