Veel vrijwilligers nodig tijdens NLdoet

12 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Veel vrijwilligers nodig tijdens NLdoet

DORDRECHT - Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In Dordrecht is Vrijwilligershuis Drechtsteden intermediair voor NLdoet.

Kloppend hart
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn, draagt bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk én laat het zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.
Vele handen maken licht werk

Dordrecht kent vele vrijwilligersorganisaties en heel veel vrijwilligers. Circa 50 organisaties hebben een klus op de website van NLdoet.nl gezet. Het is werk waar zij zelf niet aan toekomen. Inwoners, bedrijven, families of vriendengroepen, die een dag(deel) willen helpen, kunnen zich via deze website voor een klus aanmelden.

Er zijn nog tientallen vrijwilligers nodig bij een keur van organisaties. Zo bereidt Stadslandbouwkas De Oude Beer zich voor op het nieuwe seizoen. Samen met NLdoet-ers gaan zij, gezellig rondom een grote tafel zittend, zaaien en stekken. Bij Korfbalvereniging DeetosSnel wil men het Sportcafé verven en de inrichting bijwerken. Buiten wordt de tribune opgeknapt. Alle scoutings zoeken handige doe-het-zelvers. Zo worden bij Arooda alle lampen en tl buizen vervangen door led buizen en led verlichting. En gaat men bij Johan & Cornelis De Witt het aanlegsteiger beter toegankelijk maken, het clubgebouw schilderen en de groenstrook snoeien. Natuurvriendenhuis De Kleine Rug heeft veel ‘groene’ vrijwilligers nodig. Op hun terrein bevindt zich een prachtige wilgen griend. Zij gaan ruimte scheppen voor deze natuur door een aantal oude bomen te verwijderen. Verpleeghuis Crabbehoff organiseert samen met vrijwilligers een gezellig ontbijt voor zo'n 100 bewoners. Bij Syndion ontmoeten cliënten en vrijwilligers elkaar tijdens een gezellige tuindag waarna er samen wordt gegeten, etc etc.

Aanmelden
Men kan zich voor een klus aanmelden op www.nldoet.nl/vrijwilligers en informatie vinden op www.nldoet.nl. Voor eventuele vragen of wanneer er een probleem opduikt, is het Vrijwilligershuis bereikbaar op 078-2000223 of via contact@vrijwilligershuisdrechtsteden.nl .

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.