VVD lanceert verkiezingsprogramma: 'Dordrecht stad vol mogelijkheden'

13 februari 2018 door Hennie van der Zouw
VVD lanceert verkiezingsprogramma: 'Dordrecht stad vol mogelijkheden'

DORDRECHT - De Dordtse VVD wil meer mogelijk maken in Dordrecht voor de bewoners en ondernemers van de stad, dat is de kern van het verkiezingsprogramma van de Dordtse liberalen. Lijsttrekker Maarten Burggraaf lanceerde het verkiezingsprogramma op de ijsbaan van de Dordtse Sportboulevard tussen sporters en sportvrijwilligers van de verschillende Dordtse sportvereningingen.  “Dit zijn de mensen die zich inzetten voor de sport in onze stad. Hier zie je sporters keihard trainen omdat ze het beste uit zichzelf willen halen. Dat is precies wat de Dordtse VVD ook doet:
niet schreeuwen langs de zijlijn of alleen dikke plannen schrijven, maar de mouwen opstropen en aan de slag zijn voor onze stad.”

De Dordtse VVD wil hardrijders in woonwijken aanpakken door extra controles en door 30-km straten ook zo in te richten. Daarnaast willen de liberalen de veiligheid op straat verbeteren door wijkhandhavers in te zetten. De Dordtse VVD wil de verloerdering van straten bestrijden door een speciale vuilbrigade in te zetten en snel graffity te verwijderen. Burggraaf: “We wonen in de mooiste stad van Nederland, mensen die niet snappen dat het hier niet normaal is om rotzooi op straat te gooien moeten worden bestraft en laten betalen voor de schoonmaakkosten.”

De belastingen voor de Dordtenaren mogen van de VVD omlaag, te beginnen met de hondenbelasting. “Voor een kat of een paard hoef je ook geen belasting te betalen, dus waarom voor een hond dan wel? Laten we deze ouderwetse belasting hier gewoon afschaffen, net zoals dat in veel andere gemeentes al is gebeurd”. Ook de afvalstoffenheffing voor 1-persoonshuishoudens wil de Dordtse VVD verlagen.

Burggraaf ondersteepte in de Sportboulevard dat sportverenigingen meer ruimte moeten krijgen om in de Dordtse wijken leuke sportevenementen op straat te organiseren. Een gezellig straattoernooi is een goede manier om kinderen aan het sporten te krijgen, maar de gemeente maakt het sportvrijwilligers die wat willen organiseren niet makkelijk met allerlei regeltjes. Dat kan en moet makkelijker.''

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.