Krohne Altometer fietst 80.000 kilometer en haalt 2500 Euro bij elkaar voor Mercy Ships

16 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Krohne Altometer fietst 80.000 kilometer en haalt 2500 Euro bij elkaar voor Mercy Ships

DORDRECHT - Ruim vijftig werknemers van KROHNE Altometer hebben in het afgelopen jaar maar liefst 80.000 kilometer gefietst voor Mercy Ships. Hun werkgever heeft dit aantal gesponsord, wat het prachtige bedrag van 2444,87 euro opgeleverd. Hendrik-Jan Groeneveld, ambassadeur van Mercy Ships, nam de cheque in ontvangst van André Boer, directeur van KROHNE Altometer.

Werknemer Leo Dekker nam enkele jaren geleden, samen met een aantal collega’s, het initiatief om de gefietste kilometers naar het werk te laten sponsoren voor het goede doel: 0,03 cent per kilometer. De directie ging graag akkoord met ‘Fiets je fit’. Naast de inzet voor goede doelen betekent fitte fietsers immers minder ziekteverzuim. Een win-winsituatie. André Boer staat bovendien volledig achter Mercy Ships. ‘Het is een fantastische organisatie, die goed werk doet door gratis medische hulp te geven aan de allerarmsten in Afrika. Met een vrij eenvoudige ingreep kunnen duizenden mensen geholpen worden op een ziekenhuisschip.’

Al eerder heeft KROHNE Altometer zich ingezet voor Mercy Ships. Twee maanden geleden werd met behulp van een financiële bijdrage van het Global Durability Fund (GDF)  een brandstofmeet- en besparingssysteem geschonken voor de Africa Mercy, het ziekenhuisschip van Mercy Ships. KROHNE is een wereldwijde toonaangevende producent en leverancier van complete meetoplossingen voor industriële procesinstrumentatie. Dankzij KROHNE bespaart de Africa Mercy brandstof en kunnen we nog duurzamer opereren. 

Gratis medische hulp
Door de armoede in Afrika hebben miljoenen mensen geen toegang tot medische zorg. Of het is voor hen niet te betalen. Elk jaar sterven duizenden mensen omdat ze geen medische hulp krijgen. Mercy Ships helpt op een ziekenhuisschip aan de meest voorkomende ziekten en kwalen. Je kunt daarbij denken aan een gespleten lip, tumor, staar, fistel, misvormde benen of brandwonden. Een operatie geeft patiënten een nieuw gezicht, kinderen de kans om zelf te lopen, mannen en vrouwen de kans om weer zelf hun brood te verdienen en… mensen hun glimlach terug omdat ze hoop hebben. Een operatie verandert levens! Ook geeft Mercy Ships trainingen aan de lokale bevolking om kennis over te dragen. Iedereen aan boord is vrijwilliger, van machinist tot chirurg, van kok tot tandartsassistente. Meer weten? Of geïnteresseerd om als vrijwilliger mee te gaan? Ga naar www.mercyships.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.