FC Dordrecht verliest flink na 5 winstpartijen

17 februari 2018 door Hennie van der Zouw
FC Dordrecht verliest flink na 5 winstpartijen

DORDRECHT - Vrijdagavond 16 februari speelden de Schapekoppen in het Kras Stadion. In Volendam mocht de ploeg van trainer Gérard de Nooijer aantreden tegen de huidige nummer vijftien van de Jupiler League: FC Volendam. Een opvallende naam ontbrak bij de aftrap. Breedijk had nog teveel last van zijn knie en moest deze wedstrijd vanaf de tribune bekijken.

Volendam begon sterk aan de wedstrijd en kwam na 5 minuten al op voorsprong door Kevin Visser. In de negende minuut kon Jafar Arias het eerste Dordtse schot op doel lossen, maar er zat te weinig kracht in het schot. Op een voorzet van rechts kon Stroo de 2-0 net niet binnentikken. In de 19e minuut ging Schouten voor de tweede keer geblesseerd van het veld, deze keer wel definitief. Kees Kwakman kwam hem vervangen. Na een goeie aanval kreeg Calcan de bal voor de voeten, maar besloot naast. Doodeman kwam goed door op rechts en bracht de bal perfect voor de voeten van Enzo Stroo, die de 2-0 kon binnentikken. Na goed samenspel van Volendam konden ze ook de 3-0 maken, Vlak scoorde z’n eerste doelpunt in het professionele voetbal. Alweer een voorzet van rechts en ook deze keer ging de bal binnen, 4-0 goal gemaakt door Visser. Dordrecht kwam goed weg, een afgeweken bal ging rakelings naast. Op hoekschop van Calcan kon Amevor vlak voor rust op doel schieten, maar de bal ging naast doel.

De tweede helft begon met een wissel van FC Dordrecht. Karim Bannani verving Kino Delorge. Al snel kon Mutzers een bal van links simpel binnentikken, 4-1. In minuut 67 kregen we het debuut van onze nieuwste aanwinst Yahya Boumediene te zien. Na de goal werd er veel gebikkeld tussen beide ploegen maar tot grote kansen kwam het niet. De stand bleef dan ook 4-1.

Tot volgende week, dan spelen de Schapekoppen een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Thuis tegen FC Eindhoven werd het een spektakelstuk en werd er met 3-2 gewonnen van de Eindhovenaren.

Opstellingen:
FC Volendam: Verhulst (K) ©; Evers, Schouten (19’ Kwakman), Klinkenberg, Smal; Veerman (81’ Runderkamp), Visser, Vlak; Doodeman, Stroo, Antwi (80’ Pedro)
FC Dordrecht: Janssen(K); Stankov, Amevor, Bliek, Delorge (45’ Karim Bannani); Hamer ©, Kok, Mahmudov; Mutzers, Arias (67’ Boumediene), Calcan.

Doelpunten: 5’ Kevin Visser 1-0, 27’ Enzo Stroo 2-0, 31’ Gerry Vlak 3-0, 39’ Visser 4-0, 47’ Mutzers 4-1

Kaarten:
Geel: -
Rood: -

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.