Gemeente stopt met subsidie Vrijwilligershuis

21 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Gemeente stopt met subsidie Vrijwilligershuis

DORDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht heeft besloten de subsidie voor het vrijwilligershuis stop te zetten per 1 januari 2019. Het college is niet tevreden over de bereikte resultaten van het Vrijwilligershuis, een samenwerkingsproject van MEE Drechtsteden en het SSKW. Het college wil vanaf 2019 de ondersteuning van vrijwilligers op een andere manier vormgeven.

De komende maanden zijn er gesprekken met organisaties om te kijken wat de behoeften zijn op het gebied van ondersteuning van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.

Het Vrijwilligershuis bestaat sinds november 2014. De samenwerking tussen MEE Drechtsteden en het SSKW (Samenwerkingsverband Sociaal Kultureel Werk) was een wens van de gemeente. Vanaf het begin is de samenwerking moeizaam geweest, omdat de twee instellingen uiteenlopende visies en belangen hebben.

Bij evaluaties in 2016 en 2017 kwamen een aantal verbeterpunten naar voren: Het vrijwilligershuis moet zich veel pro-actiever opstellen, moet meer initiatief tonen en meer doelgroepgericht werken.

Deze verbeteringen moesten leiden tot een groter aantal begeleide vrijwilligers en meer 'matches' (koppelingen tussen vrijwilligersvacatures en vrijwilligers). In 2017 bleek dat vrijwilligers meer tevreden waren, onder meer over de cursussen. Maar tegelijk bleek dat de  doelen onvoldoende zijn gehaald. Daarom heeft het college nu besloten de subsidie van € 325.000 per jaar te stoppen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.