900 Zonnepanelen op Sporthal+ en Stadsdepot

26 februari 2018
900 Zonnepanelen op Sporthal+ en Stadsdepot

DORDRECHT - Drechtse Energie mag de daken van het Stadsdepot en de Sporthal+ op het Leerpark gebruiken om daar een grote zonnepaneleninstallatie te realiseren. Op deze manier kunnen inwoners van Dordrecht zelf zonnestroom opwekken met panelen op een dak van de gemeente. Dit is afgesproken in de overeenkomst die vrijdag 23 februari is ondertekend door de gemeente Dordrecht en de regionale duurzame energiecoöperatie Drechtse Energie en heet Zon Op Dordrecht.

Naar verwachting worden de zonnepanelen komend voorjaar geplaatst. Op de twee daken is ruimte voor circa 900 panelen. Inmiddels hebben al 82 leden een voorinschrijving gedaan voor 877 panelen. Er is dus nog enige ruimte voor gegadigden.

Alle leden wonen of zijn gevestigd in een bepaald gebied rondom de daken, dit wordt het postcoderoosgebied genoemd. Zij maken gebruik van de zogenaamde postcoderoosregeling van de overheid, waarmee de lokale opwekking van groene stroom wordt gestimuleerd. De daken zijn zo gekozen dat alle inwoners en bedrijven in Dordrecht mee kunnen doen

Deelname is mogelijk voor één of meerdere panelen voor circa 350 euro netto per paneel. Wie meedoet ontvangt van de overheid gedurende 15 jaar energiebelasting terug van het eigen elektriciteitsverbruik. In 15 jaar kan dit oplopen tot 450 euro, waarmee de inleg zichzelf ruim terugverdient.

Meedoen
Belangstellenden voor dit initiatief kunnen zich aanmelden via de website: www.drechtsestromen.net/zon.

Over Drechtse Energie
Drechtse Energie is de nieuwe naam van een lokale energiecoöperatie, voorheen bekend als Drechtse Wind. De Zon Op Dordrecht projecten gaan verder binnen deze burgercoöperatie en wordt daardoor een stuk groter. Door de samenwerking telt de coöperatie straks zo'n 400 leden die allemaal in de Drechtsteden wonen. Met elkaar financieren ze nu de aanleg van grote zonnepaneleninstallaties op diverse locaties in de Drechtsteden. Drechtse Energie promoot en ontwikkelt projecten voor het opwekken van allerlei soorten duurzame energie in de Drechtsteden en biedt inwoners de kans om daarin actief te participeren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.