Zaterdag 3 maart ontvangt Ben Corino Sjoerd van der Lee van de Dordtse band Scotch.

02 maart 2018 door Hennie van der Zouw
Zaterdag 3 maart ontvangt Ben Corino Sjoerd van der Lee van de Dordtse band Scotch.

DORDRECHT - Zaterdag 3 maart ontvangt Ben Corino Sjoerd van der Lee van de Dordtse band Scotch. Sjoerd van Lee is de basgitarist en zanger van  Scotch.

Scotch is een in 2003 opgerichte folkband uit Dordrecht. Het genre dat Scotch speelt is door verschillende stijlen beïnvloed en daarom lastig thuis te brengen, maar is het beste te omschrijven als partyfolk. De muziek van Scotch werd oorspronkelijk beïnvloed door zigeunermuziek en Joodse Klezmer, maar ook door bands als System of a Down en Gogol Bordello. In de loop der jaren heeft het rauwe gitaargeluid echter plaatsgemaakt voor meer invloeden vanuit de ska en Balkanfolk.

Scotch begon in 2003 aanvankelijk als combinatie van meerdere kunstvormen. Naast de muziek maakten ook de veelal kunstzinnige kostuums deel uit van de performance van de band. In 2005 kwam het titelloze debuutalbum uit, waarop door viool en andere traditionele instrumenten aangevulde metal- en punkachtige nummers te horen waren. Van 2006 tot 2008 gebruikte de band een hal van het bedrijf Montan Staal als oefenruimte, wat als inspiratie diende voor het conceptalbum Montana Beach, dat in 2010 uitkwam.

Vanaf toen is Scotch haar koers gaan wijzigen. De invloeden vanuit de hardrock werden grotendeels vaarwel gezegd en maakten plaats voor een meer up-tempo skageluid. Ook veranderde het uiterlijk van de band van theatraal en kunstig naar de huidige dresscode met de herkenbare streepjesbroek. Later in 2010 kwam de EP Verdronken Land uit, met akoestische opnames gemaakt in de Sophiapolder, vlak voordat deze onderwater werd gezet. De muzikale verandering maakte het ook mogelijk om te gaan touren met een akoestische setting. Door het gebruik van een klein, draagbaar drumstel heeft de band niet meer per se een podium nodig en staan ze tijdens tours ook vaak in de buitenlucht te spelen. Toen in 2013 het album Vier! (De Definitie Van Feest) werd uitgebracht, maakte men ook op opnames kennis met de nieuwe stijl van Scotch. Dit werd voorgezet op het album Jean Luc uit 2015.

Ben Corino praat met Sjoerd van Lee die al vanaf 2003 verbonden is aan Scotch over Scotch, muziek maar ook over het leven van de muzikant die naast Scotch zich ook nog moet richten op andere bronnen van inkomsten.

In het Tweede uur de actualiteiten uit Dordrecht en de Drechtsteden van deze week. Marco van Schaardenburgh komt in dit uur de resultaten van de jongste peilingen van de verwachte verkiezingsuitslag van de gemeenteraadsverkiezen bekendmaken en toelichten.
De Dichter van dienst is de Dordtse dichter Peter M. van der Linden.

In het ‘Het 3e Uur’ van Studio de Witt het politiek debat in het kader van de de gemeenteraadsverkiezingen.

Thema’s
-Jeugdzorg
-Ouderenzorg

Studio De Witt van 10.00u-13.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9(kabel) Kanaal951(KPN), kanaal 915(Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Foto boven: Tony Versluis

Foto hieronder: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.