Poll Dordt Centraal: Maar 43 procent stemgerechtigden in Dordrecht gaat naar stembus 21 maart

06 maart 2018
Poll Dordt Centraal: Maar 43 procent stemgerechtigden in Dordrecht gaat naar stembus 21 maart

DORDRECHT -  Bijna of tegen zes van de tien Dordtenaren, die stemgerechtigd zijn, gaan op woensdag 21 maart niet stemmen.

Uit de poll, die al door bijna 1300 mensen is ingevoerd op de website van Dordt Centraal , blijkt dat 57 procent in Dordrecht niet naar de stembus gaat. Dat houdt dus in dat 43 procent wel wil gaan stemmen van de mensen, die de poll bij dordt centraal hebben ingevuld.

Dit is het meest uitgesproken percentage in de poll. Elke vier jaar hoopt de gemeente dat mensen de helft van de bevolking een stem wil uitbrengen. In 2010 en 2014 ging globaal de helft van de bevolking toch naar de stembus toe.

Tekst dordt centraal:

Gemeenteraadsverkiezingen in aantocht

Ik ben al druk programma's aan het lezen!
    5%
Ik ga me er binnenkort in verdiepen.
    6%
Ik weet al wat ik ga stemmen.
    32%
Ik ga niet naar het stembureau op 21 maart.
    57%

Total votes: 1284

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.