Kanovereniging Dajaks aan de slag voor schone Dordtse oevers

06 maart 2018 door Eva Baars
Kanovereniging Dajaks aan de slag voor schone Dordtse oevers

DORDRECHT - Zaterdag 10 maart organiseert kanovereniging Dajaks samen met scoutinggroep Willem de Zwijger een schoonmaakactie langs de oevers van de Nieuwe Merwede. Help je ook mee?

De lente is in aantocht en dat betekent dat planten weer gaan groeien en vogels gaan nestelen. Wind en hoog water hebben er tijdens de winterperiode echter voor gezorgd dat rondslingerend vuil zich ophoopt op de oevers. Door dit afval nu te verwijderen, blijft de schade aan het milieu beperkt en kan het voorjaar in al haar pracht losbarsten. Kanovereniging Dajaks en scoutinggroep Willem de Zwijger organiseren in samenwerking met Duurzaamheidscentrum Weizigt en Staatsbosbeheer daarom op zaterdag 10 maart een grote schoonmaakactie langs de oevers van de Nieuwe Merwede.
Van 10.00 uur tot 16.00 uur is iedereen van harte uitgenodigd om aan te sluiten en de handen uit de mouwen te steken.

Resultaat
Afhankelijk van het aantal deelnemers, is het doel om de oevers van de Nieuwe Merwede aan beide zijden stroomopwaarts vanaf de Kop van 't Land tot de Thomaswaard schoon te maken. Zowel de opruimers als het afval worden vervoerd met kano's en vletten van de waterscouts. Het belooft dus in ieder geval een onvergetelijke natuurervaring te worden.

Meld je aan!
Ook zin in een nuttig dagje op het water? Meld je dan aan voor deze schoonmaakactie via voorzitter@dajaks.nl. De actie start om 09.00 uur bij Dajaks, Zeedijk 17 (100 meter links voorbij de pont, richting Ottersluis). Kom bij voorkeur met de fiets. Toch met de auto? Parkeer deze dan bij de Ottersluis. Zorg zelf voor warme kleding, stevig schoeisel en een lunchpakket. Alle benodigdheden om het opruimen gemakkelijker te maken, zijn aanwezig.

Dordt Schoon
Zin om door te pakken na deze schoonmaakactie? Sluit aan bij Dordt Schoon! Dordt Schoon start op zaterdag 24 maart en duurt tot en met vrijdag 30 maart. Alle informatie over Dordt Schoon en het aanmeldformulier, de Dordtse Doorpakkers en de campagne ''n schone stad', is te vinden op www.weizigt.nl/dordtse-doorpakkers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.