Musicus Mar van der Veer geeft lezing in Wilhelminakerk over Mattheüs Passion

14 maart 2018 door Hennie van der Zouw
Musicus Mar van der Veer geeft lezing in Wilhelminakerk over Mattheüs Passion

DORDRECHT - Schoolmusicus en componist Mar van der Veer geeft dinsdagavond 20 maart een lezing in de Wilhelminakerk (Blekersdijk 41) over de de Mattheüs Passion van J.S. Bach.

Hij opent in  woord en muziek een deur naar de in ons land meest geliefde Passiemuziek van J.S. Bach. ,,Voor velen blijft dit indrukwekkende muzikale gebouw te imposant om binnen te gaan. Mar van der Veer laat horen hoe gemeenteleden in de dagen van Bach werden uitgenodigd om deel te worden van dit muzikale geloofsverhaal", aldus ds. Michiel de Zeeuw van de Wilhelminakerk. Hij werkte in zijn Zeeuwse tijd nauw samen met Mar van der Veer, uit Zierikzee, die cantor was van de Thomaskerk waar Michiel de Zeeuw de voorganger was.

Vanaf 2016 is De Zeeuw verbonden aan de Dordtse Wilhelminakerk. Mar van der Veer heeft ook in eigen composities vaak met citaten verwezen naar ‘de Mattheüs’. Vorig jaar werd in de Wilhelminakerk aan de Blekersdijk met veel respons het Passie-oratorium ‘Een gat in het dak’ uitgevoerd, dat hij schreef met Michiel de Zeeuw. De componist/schoolmusicus geeft de lezing - die vanaf 20 uur vrij toegankelijk is -  als onderdeel van zijn afrondende fase in zijn theologiestudie.

Bron foto: Wilhelminakerk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.